Facebook introduce restricții de utilizare a serviciului de streaming, Facebook Live. Care sunt motivele

15 Mai 2019 | scris de M.C.
Facebook introduce restricții de utilizare a serviciului de streaming, Facebook Live. Care sunt motivele

Facebook a anunţat, miercuri, introducerea unor restricţii de utilizare a serviciului său, Facebook Live, pentru transmiterea în direct a înregistrărilor video, folosită de autorul atacurilor comise în oraşul neozeelandez Christchurch pentru a difuza masacrarea a 51 de persoane în moschei, la jumătatea lunii martie, relatează 7sur7.be.

Reţeaua socială a fost intens criticată pentru că a întârziat întreruperea difuzării înregistrării video, imaginile răspândindu-se extrem de rapid pe internet. Compania a promis, ulterior, revizuirea condiţiilor de utilizare a platformei Live, fără să prevadă însă întârzierea difuzărilor.

Prin urmare, utilizatorii care încalcă regulamentul de utilizare a reţelei sociale vor fi imediat blocaţi de la a utiliza pentru o anumită perioadă de timp serviciul de streaming live.

“În urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel încât acestea să nu fie utilizate pentru a face rău sau pentru a răspândi ura. Intenţionăm să extindem aceste restricţii în alte zone în următoarele săptămâni, începând cu prevenirea aceloraşi oameni de la a crea reclame pe Facebook”, a anunţat compania într-un mesaj publicat pe blog.

Compania plănuieşte să investească 7,5 milioane de dolari în noi parteneriate pentru îmbunătăţirea imaginii şi a tehnologiei de analiză video pentru a fi cu un pas înainte manipulării în media utilizată pentru publicarea de materiale interzise.

Alte stiri din It

Ultima oră