Facebook, încă o mare schimbare de algoritm de afișare în Newsfeed

22 Apr 2015
Facebook, încă o mare schimbare de algoritm de afișare în Newsfeed
Facebook anunță faptul ca va face o schimbare în modul de afișare a postărilor, pe de o parte în beneficiul utilizatorilor, iar pe de alta al propriilor buzunare.

Pe scurt, urmează o nouă reconfigurare a conținutului ce urmează să fie afișat de Newsfeed-ului fiecărui utilizator, astfel încât acesta să publice cu prioritate postările prietenilor apropiați, deprioritizându-se cele venite din zona paginilor.
De asemenea, pentru a acorda mai mult spațiu pentru conținutul pe care un utilizator îl consideră interesant, urmează să fie ponderată limita postărilor afișate de la un singur prieten, în feed-ul utilizatorilor cu conținut mai puțin și limitarea afișărilor prin care se notifică faptul comentariile sau LIKE-urile date unei postări.

Aceste modificări de algoritm vor produce o reducere a vizibilității postărilor Paginilor de Facebook în Newsfeed-ul utilizatorilor rețelei de socializare, punându-se accent pe cele venite de la prieteni. Evident, site-urile pentru care Facebook reprezintă o importantă sursă de trafic, pentru a avea același performanțe, vor fi nevoiți să plătească. (C.S.)

Alte stiri din It

Ultima oră