Facebook analizează o posibilă eroare în sistem la ştergerea mesajelor

27 Sep 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Facebook analizează o posibilă eroare în sistem la ştergerea mesajelor

Compania lui Mark Zuckerberg, Facebook, a anunţat că analizează o posibilă eroare în sistem referitoare la ştergerea postărilor care nu respectă standardele minime de onestitate şi bună cuviinţă stabilite de companie, relatează BBC

Problema a fost făcută publică după ce o utilizatoare, Janet (nu este numele ei real), a raportat un număr de postări care conţineau incitări la ură. Când utilizatoarea respectivă a raportat mai multe postări pe Facebook pe care le considera ofensive, a primit un mesaj de mulţumire din partea companiei, pentru că face ceea ce trebuie.

Utilizatoarea respectivă se aştepta ca postările şi grupul în care apăreau să fie şterse, însă acel lucru nu s-a întâmplat. Materialele raportate ca şterse au rămas în spaţiul virtual din motive pe care Facebook nu le poate explica, din moment ce au fost semnalate încă de duminică.

Corespondentul BBC transmite că Facebook cercetează posibilitatea existenţei vreunei erori în sistem care a anunţat utilizatorul respectiv că postările vor fi şterse. Un expert susţine că această situaţie ar putea fi o "imensă încălcare a acordului" dintre Facebook şi utilizatorii săi, scrie BBC.

Cât de mare este problema de sistem? Reprezentanţii companiei Facebook nu au fost capabili să ofere un răspuns la această întrebare.

Janet a dat share la câteva exemple de postări care au rămas la locul lor, deşi le raportase şi Facebook spusese că le şterge, dar şi grupului denumit: "LARGEST GROUP EVER! We need 10000000 members to Make America Great Again!".

Alte stiri din It

Ultima oră