Facebook a închis o jumătate de miliard de conturi în primul trimestru al anului

19 Mai 2018
Facebook a închis o jumătate de miliard de conturi în primul trimestru al anului

Pentru a face o impresie bună după numeroasele probleme provocate de scandalul Cambridge Analytica, Facebook dă încă o dată dovadă de transparență prin publicarea pentru prima dată a cifrelor oficiale ale conținuturilor și conturilor șterse de acesta în primele trei luni ale anului.

Prin urmare, compania a inaugurat săptămâna aceasta un raport de tip nou, făcând un bilanţ al acţiunilor sale de curăţare a reţelei. Perioada luată în calcul este între octombrie 2017 şi martie 2018, iar cifrele sunt impresionante, scrie 01net.com.

Vânătoarea de conturi false constituie o prioritate pentru Facebook, care a dezvăluit cifrele oficiale ale conținuturilor eliminat  e în primul trimestru din 2018: 583 de milioane. Majoritatea au fost dezactivate la câteva minute după înregistrare, precizează rețeaua socială.

Aceste cifre au fost dezvăluite marți, în cadrul primului Forum Facebook, organizat la Paris, un eveniment care a deschis dezbaterea în jurul politicii de moderare a rețelei sociale.

În total, nu mai puțin de 837 de milioane de spamuri și 3,5 de milioane de conținuturi incitatoare la ură sau violente au fost eliminate de pe Facebook în primul trimestru al anului 2018.  

Datorită dezvoltării unor noi instrumente de recunoaștere automată,  majoritatea acestor conținuturi au fost observate chiar înainte ca un utilizator să le semnaleze rețelei sociale.

Dar acești algoritmi au limita lor și nu funcționează la fel de eficient în funcție de tipul de conținut. De exemplu, dacă 96% din conținuturile prezentând nuditate sau pornografie au fost găsite înainte de a fi semnalate, procentul scade la 86% pentru conținutul violent și chiar la 38% pentru conținutul instigator la ură.

Facebook nu ia în considerare încercările de a crea conturi false (blocate automat) în calculul său global, ceea ce ar reprezenta mai multe milioane de conturi pe zi. 

Alte stiri din It

Ultima oră