Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, şi-a închis contul de Facebook, în semn de protest

09 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, şi-a închis contul de Facebook, în semn de protest

Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare Facebook, era destul de încrezător, de curând, în privinţa faptului că scandalul privind utilizarea datelor personale ale utilizatorilor reţelei de către compania Cambridge Analytica nu va afecta serios reţeaua. Dar când nume grele de pe piaţă încep să susţină campania #DeleteFacebook şi anunţă că şi-au şters contul, lucrurile nu au cum să rămână la fel.

La început a fost unul dintre cofondatorii companiei WhatsApp, cumpărată de Facebook, Brian Acton, care a cerut utilizatorilor să-și șteargă conturile din rețeaua socială. Acum e rândul cofondatorului Apple, Steve Wozniak, să-şi închidă contul de Facebook, în semn de protest, în contextul în care reţeaua de socializare se confruntă cu cea mai dură criză din istoria sa în domeniul protecţiei vieţii private, scrie independent.co.uk.

Facebook face mulţi bani din publicitate, în baza datelor personale furnizate de către utilizatori, afirmă Wozniak într-un e-mail adresat USA Today.

”Profiturile au toate la bază informaţii despre utilizatori, însă utilizatorii nu primesc nimic din aceste profituri în schimb”, subliniază el.

Wozniak afirmă că, mai degrabă ar plăti pentru Facebook, numai să nu aibă parte de publicitate bazată pe colectarea de date personale.

”Apple face bani de pe urma unor produse bune, şi nu de pe urma voastră”, subliniază el.

Alte stiri din It

Ultima oră