CERT-RO: Atenţie la e-mail-urile sau mesajele pe care le primiți în această periodă!

30 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
CERT-RO: Atenţie la e-mail-urile sau mesajele pe care le primiți în această periodă!

Specialiştii în cyber-securitate de la CERT-RO vă îndeamnă să fiți vigilenți cu privire la e-mail-urile sau mesajele pe care le primiți în această periodă. 

După intrarea în vigoare a Regulamentului European 2016/679 privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR)  utilizatorii sunt inundați cu numeroase cereri de acceptare a noilor politici de confidențialitate și de obținere a consimțământului cu privire la procesarea datelor. 

Este deopotrivă o acțiune necesară, legată de interacțiunea viitoare cu aceste companii, dar și o oportunitate pentru infractorii cibernetici. Aceștia pot copia identitatea vizuală și pot simula transmiterea unui mail legitim către dumneavoastră, pentru a vă determina să le oferiți date personale și/sau bancare, avertizează specialiştii de la CERT-RO.

Astfel de e-mail-uri de tip #scam sau #phishing au apărut deja la nivel european și conțin adesea un text cu greșeli gramaticale și un design de proastă calitate. Verificați mereu sursa mesajului primit! Dacă încă sunteți nesigur cu privire la legitimitatea lui, puteți contacta serviciul de relații cu clienții a organizației în cauză. 

Dacă primiți astfel de cereri suspecte, transmiteți un mesaj prin intermediul paginii de Facebook a CERT-RO sau a celorlalte conturi social media. 

Totodată, dacă ați furnizat date bancare în astfel de campanii scam, realizând ulterior eroarea, este important să notificați imediat și banca, pentru a vă proteja imediat contul!

CREDIT FOTO: CERT-RO

Alte stiri din It

Ultima oră