Când bați greșit pe taste: Google trebuia să se cheme Googol

01 Iun 2015
Când bați greșit pe taste: Google trebuia să se cheme Googol
Larry Page si Sergey Brin sunt cei care au inventat motorul de cautare Google. Interesant este cum au gasit acest nume. Initial,noul lor motor de cautare trebuia sa se cheme Googol. Ce e un Googol?

Si aici e o poveste interesanta. In 1938, matematicianul american Edward Kasner si-a rugat nepotul de 9 ani sa dea o denumire unui numar foarte mare, folosit de acesta in exercitiile matematice. Era vorba zece la puterea 100- adica cifra 1 urmata de 100 de zerouri. Baietelul nu a pierdut mult timp si ,extrem de sigur pe el, a ajuns la concluzia ca un numar atat de mare nu poate fi denumit decat Googol.

Exact denumirea care, peste ani, le placea celor doi doctoranzi de la Stanford. Au dat cautare pe net pentru a vedea daca un domeniu cu acest nume nu fusese cumparat de altcineva. Din graba au tastat Google. Domeniul era liber.

Si-au dat seama de eroare si au dat cautare pentru Googol. Dezamagire:domeniul era cumparat.. Au luat legatura cu proprietarul dar acesta a refuzat sa vanda.

Si-au reamintit de greseala de tastatura:Google. La urma urmei, un nume care suna vesel, e usor de tinut minte si foarte usor de scris(tastat). Asa a aparut Google care,la inceput, trebuia sa fie Googol.

Povestea putea fi si mai spectaculoasa daca cei doi s-ar fi gandit la Gogol,scriitorul rus, cel cu “Suflete moarte.” Sergey Brin este rus, s-a nascut la Moscova si in 1979, la varsta de 5 ani, a emigrat cu familia in SUA.
Daca Brin l-ar fi avut in cap pe Gogol detractorii internetului ar fi spus doct: de-aia se cheama Gogol, pentru ca pe net sunt numai suflete moarte. Administrator de retea este unul, Pavel Ivanovici Cicikov...
 

Alte stiri din It

Ultima oră