Chinezii au cumpărat browserul Opera cu o sumă astronomică

10 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Chinezii au cumpărat browserul Opera cu o sumă astronomică

Grupul norvegian Opera Software, dezvoltatorul browser-ului de Internet cu același nume, a acceptat să fie preluat de un consorțiu de companii chineze cu suma de 10,5 miliarde coroane norvegiene (1,23 miliarde dolari). Consorțiul de companii chineze este condus de fondul de private equity Golden Brick Capital Management și include producătorul de jocuri Kunlun Tech, precum și furnizorii de soluții de securitate pe Internet Qihoo 360 Technology și Yonglian Investment. În urma preluării, Opera va dobândi accesul la noi surse de finanțare, precum și la noi utilizatori în China.

"Noi concurăm cu nume mari, precum Facebook, Google și Apple. Să concurezi împotriva unui ecosistem este foarte greu. Acum am devenit parte a unui ecosistem care ni se potrivește", a declarat președintele Opera Software, Sverre Munck.

Opera Software are peste 350 de milioane de utilizatori la nivel mondial, iar browserele sale sunt incluse în dispozitivele produse de fabricanții de smartphones, precum Samsung Electronics Co și Xiaomi Corp. Browser-ul Opera Mini controla luna trecută aproximativ 7,3% din piața dispozitivelor mobile, fiind devansat de Google Chrome (42%), Safari (34%) și de browser-ele Android cu 11,1%.

Alte stiri din It

Ultima oră