Biohackeri! O simpla injectie iti confera puterea de a vedea noaptea

30 Mar 2015
Biohackeri! O simpla injectie iti confera puterea de a vedea noaptea
"Stiinta pentru mase" este un grup de cercetare care investigheaza posibilitati prin care se pot depasi limitele organismului uman. Acesta este si motivul pentru care membrii sai s-au autointitulat biohackeri.

In cel mai recent experiment efectuat sub egida "Stiinta pentru mase", cercetatorii si-au propus sa imbunatateasca capacitatea perceptiei vizuale umane in timpul noptii, si chiar au reusit, rezultatul permitandu-i temporar "cobaiului" sa aiba o vedere nocturna clara pana la circa 50 de metri distanta.

Experimentul a constat in injectarea in globul ocular a unui compus chimic care are la baza substanta Chlorin e6 – identificata la pestii care traiesc in zone de mare adancime, si care pana acum a fost folosit ocazional pentru tratamentul acuitatii vizuale reduse si al cancerului.

Ochii persoanei care s-a oferit voluntar pentru acest experiment au fost curatati iar pleoapele i-au fost fixate pentru a nu clipi. In stadiul urmator, cu ajutorul unei pipete i-a fost picurata in sacul conjunctival o solutie care continea intr-o anume concentratie Chlorin e6, solutie salina, insulina si dimetilsulfoxid.
Dimetilsulfoxidul a fost elementul care a produs o mai buna absorbtie a substantei, marind permeabilitatea celulelor.

Dupa doua ore de la introducerea substantei in ochi, subiectul a fost testat in plina obscuritate.
Mai intai a fost capabil sa distinga obiecte de marimea unei palme la o distanta de 10 metri. Cu timpul, el a fost capabil sa perceapa litere si numere si diferite obiecte aflate in miscare si care se aflau la diferite distante si aveau diverse culori.
Intr-unul dintre teste cel care s-a supus testului a indicat cu ajutorul unui telemetru cu laser locul in care se gaseau mai multe persoane, la 50 de metri distanta de el, inconjurati de un grup de copaci.

Parametrii de functionare ai ochilor subiectului au revenit la normal in cursul diminetii urmatoare experimentului.

Urmatoarea tinta de cercetat a celor de la "Stiinta pentru mase" este cum sa poata determina ca unui subiect uman sa-i creasca gheare precum celebrului Wolverine! :)

Alte stiri din It

Ultima oră