Ai softuri instalate ILEGAL? Trebuie să ȘTII ASTA, înainte de a instala WINDOWS 10!

17 Aug 2015
Ai softuri instalate ILEGAL? Trebuie să ȘTII ASTA, înainte de a instala WINDOWS 10!
Fanii jocurilor și a softurilor instalate ilegal, cu ajutorul torentelor, ar trebui să privească reticent upgrade-ul sistemului de operare Windows, pentru că, deocamdată la nivel de zvon, neconfirmat oficial, Windows 10 ar putea dezinstala toate softurile care nu au licență!

Subiectul a început să fie dezbătut pe forumuri, după ce un paragraf din termenii și condițiile de utilizare a Windows 10, cu care utilizatorul trebuie să fie de acord la instalarea softului, o nebunie de 12.000 de cuvinte pe care nimeni nu are răbdarea să le citească atent, pare a lasă cale deschisă către stoparea funcționării programelor care sunt instalate fără licență.

Iată cum sună paragraful menționat:
"Vom verifica în mod automat versiunea softului, vom descărca update-urile și vom efectua modificările de configurație a sistemului, incluzându-le pe cele care vor împiedica accesul către anumite servicii, rularea unor jocuri contrafăcute sau utilizarea unor dispozitive periferice neautorizate".

În lumea IT este cunoscut faptul că Windows folosește un spyware, "Big Brother", iar acordul utilizatorului cu paragraful de mai sus va oferi companiei lui Bill Gates privilegiul de a-ți invada calculatorul și a scana în mod legal hard-disk-urile acestuia căutând programe pirat și invalidând funcționarea acestora.

Și ca întotdeauna, veștile proaste pentru unii reprezintă un prilej de bucurie pentru alții, în cazul discutat fiind vorba de industria de entertainment, producătorii de muzică, filme, jocuri, care din cauza piratării au pierderi de miliarde de dolari în fiecare an.

Până la ora la care acest articol s-a așezat cuminte în baza de date a site-ului, Microsoft nu a adăugat niciun comentariu oficial la cele ale internauților.

Alte stiri din It

Ultima oră