Suma uriașă cu care s-a vândut cel mai periculos laptop din lume

30 Mai 2019 | scris de A.V.
Suma uriașă cu care s-a vândut cel mai periculos laptop din lume

Un laptop vechi, care conține nici mai mult, nici mai puțin decât șase viruși informatici dintre cei mai periculoși și simbolizând pericolele Internetului, a fost vândut la o licitație pentru frumoasa și imensa sumă de 1,345 milioane de dolari, a anunțat site/ul artistului chinez care l-a scos la mezat la New York.

Laptopul, un Netbook Samsung NC10, datând din 2008 și dotat cu sistemul de operare Windows XP SP3, nu are nimic neobișnuit în afara lui ”ILOVEYOU” (2000), ”My Doom” (2004), ”SoBig” (2003), ”DarkTequila” (2013), ”BlackEnergy” (2015) și ”Wannacry” (2017).

Intitulat „The Persistence of Chaos” (Persistenţa Haosului), laptopul a fost un proiect al artistului chinez Guo O Dong, care a lucrat cu firma de cybersecuritate Deep Instinct pentru a instala pe el şase dintre cei mai periculoşi viruşi informatici, dar şi măsuri de securitate care să prevină răspândirea acestora după ce aparatul urma să fie vândut.

„Programele malware reprezintă una dintre cele mai tangibile modalităţi prin care Internetul poate sări prin monitor să te atace”, a afirmat anterior vânzării artistul.

Laptopul, care se află la New York, era vizibil în streaming în timpul licitației. Era pornit, dar nu era conectat la Internet. El va fi livrat cumpărătorului cu cablul de alimentare, dar cumpărătorul și-a luat angajamentul de a lăsa laptopul deconectat, pentru a nu propaga virușii.

Deep Instinct a lucrat cu Guo ca să se asigure că virușii găzduiți pe computer nu ar putea niciodată să fie exploatați pentru a cauza rău. 

Opera de artă permite studierea softului malware și le permite celor interesați de analizarea acestor softuri să aibă acces la un program în stare de funcționare, să analizeze maniera în care operează sau să le permită oamenilor ă blocheze softuri specifice în mediul lor, potrivit organizatorilor.

 

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră