Ți se face FRICĂ. Google îți știe fiecare mișcare. DOVADA!

20 Iun 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Ți se face FRICĂ. Google îți știe fiecare mișcare. DOVADA!

Știi, de exemplu, ce ai făcut la 4 decembrie? Sau pe 7 noiembrie 2015? Sau știi când ai fost la Londra? Parcă era acum doi ani. Sau trei? Evident că nu îți mai aduci aminte. Este însă cineva care știe. Google. Uite cum...

Studiu de caz. Îți spune, de exemplu (în cazul meu) cate călătorii ai avut în 2015 și unde. Între ce date. Poți selecta anumite călătorii și afli – să zicem – când ai plecat de acasă, spre aeroport, ai decolat și ai ajuns la..Londra. Hotelul la care ai stat, ce magazine ai vizitat și între ce ore. Ora la care te-ai întors la hotel. Şi tot parcursul tău. Şi, evident, când te-ai întors.

Serios? DA!

Printr-o tehnologie introdusă în Google Maps (dacă ai folosit aplicația) Google ți-a urmărit fiecare mișcare. Functia respectivă ți-a memorat traseele parcurse și poate sa îți spună (de când ai cont Google) pe unde ai fost. Traseul tău a fost monitorizat în permanență.

Nu crezi acest lucru? Dacă ai un cont Google activ, trebuie sa te loghezi în el. Apoi trebuie sa intri în acest link. Ți se va face parul maciucă, crede-mă.

Distracție plăcută. Deși cred ca ți-a dispărut zâmbetul de pe fatză. 

Şi, dacă nu vrei să vezi pe unde te-ai plimbat, să ştii că îţi citeşte şi conţinutul mesajelor pe care le scrii în engleză. Sau poate nu doar în engleză. Cert este că tocmai explicam cuiva, acum cinci minute, în engleză, că ataşasem o imagine la un articol şi nu mi se deschidea. Când dau să trimit mesajul, vigiletul Google mă întreabă de ce nu am niciun ataşament la mail, că doar am scris mai sus că ataşez ceva. Citise el ce scrisesem, dar nu pricepuse care e treaba. Nu e surd, dar le potriveşte!

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră