Facebook se dă la TV. Noi aplicaţii pentru vizionări în stil mare

15 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Facebook se dă la TV. Noi aplicaţii pentru vizionări în stil mare

Facebook a anunţat că va lansa noi aplicaţii ce vor permite oamenilor să vizioneze filmuleţele video postate pe reţelele de socializare prin conectarea la televizor, relatează phys.org.

Noile aplicaţii— pentru Apple TV, Amazon's Fire TV şi Samsung Smart TV— va oferi utilizatorilor de social-media o modalitate mult mai convenabilă de a viziona filmuleţe pe un ecran mare.

Decizia Facebook ar putea fi un pas mic dintr-un plan mai ambiţios de a concura cu You Tube de la Google sau alte reţele de streaming cum ar fi Netflix. Pentru moment, aplicaţiile vor permite vizionarea şi distribuirea mai uşoară a filmuleţelor generate de utilizatori. 

"Anul trecut am creat posibilitatea de a rula filmuleţe de pe Facebook pe televizor, iar anunţul de astăzi extinde această posibilitate", a afirmat într-o postare pe blog managerii Dana Sittler şi  Alex Li.

"Cu această aplicaţie, puteţi viziona filmuleţe distribuite de prieteni sau diverse pagini pe care le urmăriţi, transmisiuni directe din întreaga lume şi filmuleţe recomandate, în funcţie interesul manifestat de voi", au adăugat ei. 

Facebook se aşteaptă ca aplicaţiile să fie disponibile în curând pentru utilizatorii  Apple, Amazon şi Samsung, cu ajutorul unor platforme adiţionale. De asemenea, Facebook spune că s-au făcut unele modificări astfel încât sunetul înregistrărilor video să pornească automat, cu excepţia cazurilor în care dispozitivele nu sunt setate pe silenţios.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră