Televizorul cu ecran flexibil, pantofii care se leagă singuri la şiret şi roboţelul din "Star Wars": noutăţi la CES Las Vegas

05 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Televizorul cu ecran flexibil, pantofii care se leagă singuri la şiret şi roboţelul din


Pentru orice companie mică sau mare, care vrea să-şi lanseze pe piaţă ultimele inovaţii, CES (Consumer Electronics Show) este locul cel mai indicat. Acolo vin armate întregi de jurnalişti specializaţi, care testează noile dispozitive, despre care scriu apoi zeci de articole, care indiferent dacă sunt favorabile sau nu, fac reclamă produselor respective.
Anul acesta, expozanţii aduc la CES tot felul de gadget-uri desprinse parcă din filmele SF, scrie rfi.ro. Dronele par să fie vedetele ediţiei din 2016.
De exemplu, o companie din Israel prezintă o dronă ce transferă imaginile captate într-o cască ce foloseşte realitatea virtuală şi care stă pe capul celui sau celei care controlează aparatul zburător.
Vor fi lansate de asemenea drone învelite în huse de plastic, care să protejeze trecătorii în caz că dispozitivele se prăbuşesc.
O altă companie (Digitsole) vrea să uimească publicul cu pantofii care se leagă singuri la şiret, în timp ce firma britanică PitPat a realizat zgarda care monitorizează activitatea câinelui şi-ţi spune câte minute a fugit, câte minute s-a jucat sau câte minute a stat pur şi simplu tolănit.
Compania LG vrea să ia faţa tuturor cu televizorul cu ecran flexibil. Poţi să-l rulezi, poţi să-l muţi pe ce perete vrei, chiar şi atunci când nu ai destul spaţiu în casă, pentru că nu conţine decât un ecran, nu şi cutia din spatele lui. Iar după ce vizionezi un film, poţi "rula" şi pune televizorul în dulap, până la următorul film...

Citiți continuarea articolului pe rfi.ro.

Alte stiri din Gadget

Ultima oră