Brăţara inteligentă MICA, un accesoriu pentru fashioniste conectate la Internet

01 Mai 2015
Brăţara inteligentă MICA, un accesoriu pentru fashioniste conectate la Internet
MICA, prescurtarea pentru My Intelligent Communication Accessory (Accesoriul meu de comunicare inteligent), este o brăţară inteligentă concepută de Opening Ceremony şi proiectată de Intel.
Noutăţi şi sfaturi din industria modei, horoscopul zilnic şi alte servicii conectate la Internet fac acest accesoriu pentru femei mai util la birou, în societate şi în familie, scrie iq.intel.ro.
A fost lansată la sfârşitul anului 2014. Chiar dacă a fost concepută să fie atrăgătoare, tehnologia încorporată în ea le oferă purtătorilor de MICA noi posibilităţi, adăugând funcţii create de Refinery29,  care includ alerte vestimentare şi horoscopul zilnic.
Acestea vin în completarea funcţiilor actuale, printre care se numără mesaje text, e-mailuri, calendarul Google, evenimente Facebook, Yelp şi mementouri inteligente.
De asemenea, brăţara oferă mărcilor vestimentare noi posibilităţi de a menţine legătura cu clienţii fideli. „Trebuie să se asorteze cu o varietate largă de haine, dar trebuie să se potrivească şi cu numeroase evenimente.”
„Până de curând, cele mai multe tehnologii purtabile erau create pentru bărbaţi şi axate pe sănătate şi condiţie fizică”, a spus Ayse Ildeniz, Director General de strategie şi dezvoltarea afacerilor în cadrul New Devices Group Intel, echipa care a dezvoltat MICA. „Cu MICA am vrut să creăm un articol pentru femeile care sunt ocupate şi întotdeauna pe drumuri, atente la stil şi doritoare să fie în legătură cu cei dragi”, a spus Ildeniz.
Unul dintre modele este realizat din piele de şarpe de culoare neagră, perle din China şi lazulit din Madagascar, iar celălalt din piele de şarpe de culoare albă, cuarţ de tip „ochi de tigru” din Africa de Sud şi obsidian din Rusia. Ambele sunt placate cu aur de 18 karate şi au încorporată o tehnologie mobilă care le permite purtătorilor să îşi consulte calendarul Google şi evenimentele de pe Facebook şi să primească notificări Gmail şi mementouri inteligente legate de şedinţe.
Noile funcţii R29 Fashion şi R29 Horoscopes sunt create de Refinery29 şi furnizează sfaturi şi noutăţi din domeniul modei, dar şi date astrologice.
Disponibilă momentan în SUA pentru 495 $ la Opening Ceremoy şi Barneys New York, MICA vine şi cu un abonament de date wireless AT&T pentru doi ani.(M.C)

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră