Veneţia îngheţată-bocnă, pentru prima oară în istorie! Imaginile care au înnebunit Internetul

18 Ian 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Veneţia îngheţată-bocnă, pentru prima oară în istorie! Imaginile care au înnebunit Internetul Galerie foto (5)

De trei zile, cel puţin, reţele de socializare s-au colorat într-un albastru incredibil. O gheaţă ireală, brăzdată de urme albe, ca de patină sau semn de crăpături uriaşe.
Sunt imaginile unei Veneţii ale cărei canale sunt îngheţate-bocnă. Fotografii care stârnesc imaginaţia privitorilor, care se şi întreabă dacă oare se poate patina pe Canal Grande.

 


Şi, mai ales, unde, Doamne, iartă-mă sunt gondolele şi vaporaşele? E şomaj total în zonă?
Până să proceseze mai bine ce au în faţa ochilor şi să se întrebe, dacă nu care este sursa informaţiei, dacă este sau nu credibilă, măcar ce este cu dungile alea albe, perfecte, care brăzdează gheaţa şi cum de e, brusc, apa Veneţiei de un albastru pe care doar fotografiile HDR îl pot reda, Internetul a luat de bune imaginile.


Oamenii preferă să savureze imagini splendide şi să le dea „like and share” pe Facebook şi Twitter, în loc să verifice informaţia. Este riscul vremurilor pe care le trăim, în care informaţia falsă ia locul celei verificate, jurnalistic, din trei surse.
Dacă îndrăzneşti să le spui oamenilor că totul este un fals, de fapt rodul imaginaţiei unui artist cunoscut pentru alte creaţii din aceeaşi categorie, le strici tot farmecul. Unii nu îţi răspund la comentariu, alţii îţi răspund ironic că ar fi trebuit să verifice din trei surse, ca jurnaliştii profesionişti, dar nu ştiu cum,  iar alţii, învinşi de dezamăgire, spun doar că oricum sunt superbe imaginile.


Superbe, dar false, imaginile sunt creaţia lui Robert Jahns. Fotograf. Pe Internet, ele au circulat sub titlul bombastic:”Veneţia, îngheţată pentru prima oară în istorie”.
Aceste superbe fotografii pe care toţi am vrea să le credem reale i-au mai prins în capcană pe utilizatorii de Internet acum trei ani, în aprilie  2014.
Robert Jahns a mai făcut o farsă fotografică Veneţiei, „plantând” o balenă uriaşă în apele veneţiene.

Omul are imaginaţie!

Iar elefanţii lui...zboară!


De data asta, sursa informaţiei false este un site intitulat Il Giornale Italiano. De fapt, informaţia privind îngheţul este falsă, căci imaginile sunt cât se poate de reale. Dar numai din punct de vedere artistic. Sunt opere de artă!

Una peste alta, recomandarea mea este să-l urmăriţi pe Robert Jahns pe Instagram. Nu veţi regreta! S-ar putea doar să rămâneţi cu ochii proptiţi în monitoare şi să uitaţi că aveţi de lucru. Nu faceţi asta în timpul programului, la serviciu!

 

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră