Iată imaginea cea mai cenzurată anul trecut, în China

07 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Iată imaginea cea mai cenzurată anul trecut, în China

În China, cenzura este un sport naţional. Şi internet-ul nu reuşit să modifice nimic sau aproape nimic în acest sens. Ironia sorţii, fotografia cea mai cenzurată în 2015 nu este alta decât o jucărie din plastic, respectiv ursuleţul Winnie, celerbul personaj din desenele animate pentru copii.

Postată la 3 septembrie 2015, imaginea s-a propagat cu viteză maximă pe reţeaua socială Weibo, echivalentul lui Twitter în China, având 65.000 de accesări în doar 69 de minute, înainte de dispărea subit de pe reţele. Şi asta din cauza cenzurii. Dar, până la urmă, de ce? Trebuie să reţinem că, de mai puţin de doi ani, personajul ursuleţul Winnie a fost folosit de internauţi pentru a face glume pe seama conducătorului statului. Ceea ce, evident, nu a fost deloc pe placul autorităţilor chineze.

În urmă cu doi ani, într-o fotografie îl vedem pe preşedintele chinez Xi Jinping mergând alături de homologul său american, Barack Obama. Dar pe Weibo cele două personaje au fost  comparate cu imaginea ursuleţului Winnie, alături de amicul lui, Tigrul. Evident, înainte ca şi aceasta să dispără brusc.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră