Teorie cu fustă. Shakespeare a fost femeie

11 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Teorie cu fustă. Shakespeare a fost femeie

E o modă:Shakespeare nu e ...Shakespeare.Altcineva a scris uimitoarele sale piese de teatru.Ba a fost Marlowe-alt geniu literar al timpului-, ba Francis Bacon-un filosof de seam[ al vremii. Iata c[ acum apare teoria c[ bietul Will a fost femeie. Sau ,m[ rog, piesele lui au fost scrise de o femeie iar el doar un biet actor.

Un autor american,John Hudson, a publicat o carte intitulata Femeia bruna a lui Shakespeare care avanseaza teoria potrivit c[reia operele lui Shakespeare au fost scrise de Amelia Bassano,scrie descopera.ro.

Amelia,n[scuta in 1569, facea parte dintr-o familie de venetieni, muzicieni la curtea reginei Elisabeta. Fata a fost amanta Lordului Chamberlain dar ;i a lui Henry Carey,fiul lui Mary Boleyn,sora faimoasei decapitate dupa 1000 de zile, Anne Boleyn.

Carey era patron al companiei care-i juca piesele lui Shakespeare şi asa americanul Hudson spune că bruneta Amelia îşi vedea piesele pe scenă. Ca să nu mai vorbim că între timp focoasa brunetă a devenit si amanta lul lui Christopher Marlowe - care Marlowe,se spune,şi+a înscenat moartea şi si+a continuat activitatea de dramaturg sub numele de Shakespeare+te doare capul,nu altceva.

Americanul Hudson raţionează ca Amelia a scris piesele lui Will pentru că acţiunea unora dintre ele se petrece în alte ţări-Shakespeare nu a părăsit niciodata Anglia- iar altele au loc în Italia, ţară pe care veneţianca o cunoştea bine. Puerile argumente dar ca poveste sună intr-un fel :Shakespeare a fost femeie.

Poate, că doar o femeie putea spune o asemenea răutate: Barbaţii ar trebui sa fie ceea ce par. Dar nu sunt...

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră