Student, amendat după o postare pe Facebook: "Vând cartofi prăjiți!"

21 Mar 2017
Student, amendat după o postare pe Facebook: "Vând cartofi prăjiți!"

Cu un exces de zel demn de o cauză mai bună, polițiștii au dat buzna în camera de cămin a unui student din Cluj, remarcat după ce postase pe contul său de Facebook că vinde cartofi prăjiți, informează clujust.ro.

Lucrurile s-au întâmplat în 2015, iar descinderea polițiștilor s-a soldat cu o adevărată lovitură dată economiei gri, prin conficarea a 10 pachete de țigări și a două sticle de whisky...

Mai mult, tânărul a fost amendat și cu 500 de lei, pentru comerț ilegal, deși a explicat polițiștilor că țigările, băutura și o cutie de bomboane, toate sigilate, erau cadouri ce urma să le dea unui prieten ce-și sărbătorea ziua de naștere.

Cu ceva timp la dispoziție, studentul a contestat în instanță amenda primită și confiscarea bunurilor sale.

Și judecătorii i-au dat dreptate.
"Agentul constatator a constatat prin propriile simturi doar existenta in camera 620 a celor doua sticle cu alcool si 10 pachete de tigari, nu si comercializarea lor, astfel incat procesul-verbal nu se bucura de prezumtia de legalitate si temeinicie. Asa fiind intimata trebuia sa faca dovada existentei faptei, iar referirea la existenta unor anunturi de vanzare postate de catre petent pe internet nu sunt in masura sa dovedeasca existenta faptei, cu atat mai mult cu cat nici nu s-a facut macar dovada existentei acestor anunturi", se arata in decizia instantei - facand referire la anuntul privind cartofii prajiti.

Polițiștii trebuie să restituie studentului bunurile confiscate și să plătească cheltuielile de judecată.

 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră