O pisică obeză, maidaneză, dar frumoasă face furori pe internet

23 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O pisică obeză, maidaneză, dar frumoasă face furori pe internet

O pisică dulce foc, dar foarte grasă, a cucerit inimile internauţilor, astfel că adăpostul care o găzduieşte e nevoită să-și modifice regulile de adopție în urma potopului de cereri, relatează huffingtonpost.com.

Adăpostul pentru Animale Chattham din Pittsboro, Carolina de Nord, a postat informaţii despre pisoiul care cântărește aproape 16 kg, pe 17 iulie, după ce a fost adus aici ca fiind fără stăpân. Postul a devenit rapid viral, cu peste 1.500 de like-uri și 13.000 de distribuiri pe Facebook. Şi, sincer, motivul nu greu de bănuit.

Pisica - botezată acum "Mr. Handsome"- are o personalitate la fel de dulce ca și fața lui. "Îi place să fie mângâiat, să fie pieptănat", a declarat unul dintre angajaţii adăpostului, Tiffany Foushee. "E un băiat foarte bun", spune ea.

Omul care a adus pisica în adăpost a spune că aceasta se aciuase în jurul casei sale de vreo trei zile, a spus Foushee. Deoarece Mr. Handsome era prea mare pentru o canisa, el a fost instalat în camera de relaxare a adăpostului.

Cei de la adăpost vor aştepta până luni pentru a vedea dacă Mr. Handsome va fi revendicat de cineva. Dacă nu se găsește niciun proprietar, el va fi oferit  pentru adopţie.

Adoptatorul va trebui să fie de acord cu un plan veterinar care să ţină sub control greutatea lui Mr. Handsome. Un animal de companie care este supraponderal sau obez poate avea probleme grave de sănătate.

"Cu siguranţă, va trebui să urmeze o dietă", a spus ea. Foushee a estimat că "greutatea țintă" a domnului Handsome va fi probabil în jur de 9 kg. "Este o pisică mare, are o structură osoasă mare", a spus ea.

Mr. Handsome va trebui, de asemenea, să stea să i se ia sânge pentru a determina dacă are probleme medicale cum ar fi diabetul zaharat. De asemenea, poate începe să ia suplimente pentru articulaţii, deoarece excesul de greutate exercită o presiune mai mare asupra acestora.

Faima de care se bucură pisica pe internet face ca adăpostul să se aștepte la un potop de cereri de adopţie. Dacă se întâmplă acest lucru, adăpostul intenționează să creeze un sistem de tombolă pentru a ajuta pisica să-şi găsească un stăpân.

După ce va fi extras câștigătorul, acesta va putea să-l întâlnească pe dl. Handsome. Adăpostul va face apoi o evaluare suplimentară, a adăugat Foushee.

Oricine va reuşi să-l adopte va trebui să semneze un document prin care se angajează să-i ofere lui Handsome îngrijirea de care are nevoie. Dacă persoana câştigătoare nu e compatibilă cu Mr. Handsome, se va extrage un nou câștigător până când i se va găsi o casă potrivită.

Foushee i-a încurajat pe cei care s-au îndrăgostit de Mr. Handsome şi nu îl vor putea adopta - să caute alte pisici care au nevoie de un stăpân, fie din Chatham County Animal Services, fie din propriile lor comunități locale.

"Știu că este special pentru că are 15 kg, dar în adăpostul nostru avem, de exemplu, 60 de pisici în afară de acesta", a spus ea. 

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră