Șnițele din flori de soc și salată de trandafiri și liliac alb, la Festivalul florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe!

22 Apr 2015
Șnițele din flori de soc și salată de trandafiri și liliac alb, la Festivalul florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe!
Șnițele din flori de soc, salată de trandafiri și liliac alb, gogoși cu mușcate, friptură de pui cu struguri și flori de dovleac, ruladă de orez cu pepene galben și gălbenele, curcan în sos alb cu mentă și panseluțe sunt doar câteva dintre preparatele care vor putea fi degustate luna viitoare la Festivalul florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe.

Organizatorul festivalului, Kovacs Istvan, a declarat pentru agerpres.ro că evenimentul, programat la 23 mai, va reuni mai mulți maeștri bucătari din România și Ungaria, care vor pregăti diverse meniuri pe bază de flori comestibile.

Potrivit acestuia, majoritatea florilor pot fi folosite la gătit pentru că dau o savoare deosebită preparatelor culinare, îndeosebi sosurilor și salatelor. Printre florile comestibile se numără trandafirii, zorelele, gălbenelele, crăițele, mușcatele, florile de dovlecei, păpădia, panseluțele, levănțica, mușețelul, liliacul alb, florile de tei, talpa gâștii și limba mielului.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră