I-au demolat casa din cauza unei erori Google Maps. Ce mare scofală?

25 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
I-au demolat casa din cauza unei erori Google Maps. Ce mare scofală?

Lindsay Diaz, proprietara imobilului din Calypso Drive, a fost anunţată de vecini că i-a fost distrusă casa. "Cum se poate face o asemenea greşeală? Nimic nu poate fi mai rău. Mi-a distrus viaţa ", a declarat Diaz presei locale.

Compania de demolări a refuzat să-şi prezinte scuze pentru greşeală, spunând că "nu e mare scofală". Billy L. Nabors Demolition, compania al cărei motto este "Putem demola lumea. Isus salvează", a refuzat să comenteze incidentul la solicitarea Newsweek.

Localnicii au intrat pe pagina de Facebook a companiei pentru a critica refuzul acesteia de a o despăgubi pe Diaz din cauza greşelii de a-i fi demolat casa. Nu este prima dată când o eroare GPS are consecinţe devastatoare. O astfel de eroare a provocat în 2010 un accident fatal în Spania când un bărbat s-a înecat într-un bazin din La Serena, după ce a fost direcţionat pe un drum greşit de GPS. 

“Se pare că GPS l-a direcţionat pe un drum vechi care se termina cu un bazin. Era întuneric şi i-a fost imposibil să frâneze la timp, iar maşina s-a scufundat în două minute",  afirma Crucea Roşie Spaniolă la acea vreme.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră