Ce nu se ştie din culisele vizitei lui Iohannis în Spania

14 Iul 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce nu se ştie din culisele vizitei lui Iohannis în Spania
 Aflaţi în vizită la Palatul Zarzuela, preşedintele Iohannis şi soţia lui, Carmen, s-au simţit minunat. Potrivit unor musculiţe Drosophila Melanogaster, eliberate ca prin minune dintr-o sticlă de vin de Porto, musculiţe care au dorit să-şi păstreze anonimitatea, atît oaspeţii români cît şi gazdele spaniole au socializat fără nici cea mai mică jenă la un grătărel încins, mai pe româneşte, în spatele curţii, ca să nu se afume electoratul. Serviţi cu mici şi bere de calitate, înalţii demnitarii au lăsat laoparte formalismele şi au dansat pe manele, ca nebunii. După care s-ar fi aruncat îmbrăcaţi în piscină.

„Nu ne aşteptam să fie atît de mişto”, a dezvăluit pentru un apropiat consoarta regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, ziarista Letizia Ortiz, „Carmen e o tipă super, chiar îmi place de ea”, a mai spus aceasta. „O prefer pe ea acriturii ăleia de Merkel de o mie cinci sute de ori”, ar fi comentat aceasta şi a mai luat o gură de bere direct din doză. „Nu m-am mai distrat aşa de la petrecerea burlăciţelor”, ar mai fi spus aceasta.

Nici Majestatea Sa, Regele Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos, nu s-a lăsat mai prejos şi a gustat un mic. După care ar fi exclamat: „mui bien, mui bien”, cu mult entuziasm.
Spre seară, cînd atmosfera s-a mai încins, s-a jucat „Adevăr sau Provocare”, un joc la care preşedintele român a achesat, ca să ne exprimăm aşa, imediat, acceptînd „adevărul”. Se pare că Majestatea Sa, Regele Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos, l-ar fi întrebat dacă e adevărat că-şi face dormitor de un milion de euro în ţara lui austeră, România, iar el ar fi răspuns în mod sincer: „asta este o treabă care nu este treaba Majestăţii Voastre, dar o să mă gîndesc la asta şi o să vă trimit un mail. Apropo, care e adresa dumneavoastră de mail?”, ar fi răspuns, cu sinceritate, Iohannis.

La rîndul său, Carmen Iohannis ar fi pus-o pe Letizia să-i promită că va interveni pentru interzicerea coridelor în Spania, iar aceasta, sub entuziasmul momentului, ar fi spus da.
Într-un cuvînt, o vizită foarte, foarte reuşită, aplaudată şi de românii din Spania.
Dar şi de spaniolii din România. Şi de spaniolii din Spania. Şi de românii din România. Olé!

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră