S-a stins din viaţă o legendă a Hollywood-ului

19 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
S-a stins din viaţă o legendă a Hollywood-ului


Actriţa avea 99 de ani şi a decedat în urma unei crize cardiace, scrie Le Monde.

Anunţul privind decesul acesteia a fost făcut de cel de-al nouălea soţ al actriţei, prinţul Frederic von Anhalt, care a precizat că aceasta a murit înconjurată de familie şi de prieteni.

Zsa Zsa Gabor s-a căsătorit cu prinţul von Anhalt în 1986, acesta fiind şi cel mai lung dintre mariajele sale.

Gabor este o adevărată legendă a Hollywood-ului, cunoscută pentru frumuseţe, eleganţă,succesul la bărbaţi, dar şi pentru cele nouă căsnicii, fiind la un moment dat căsătorită cu fondatorul lanţului hotelier Hilton.

În ciuda vârstei înaintate şi a semiuitării în care se cufundase, interesul mediatic pentru această actriţă modestă, dar o stea a lumii mondene, care a schimbat bărbaţii pe bandă rulantă, a făcut ca interesul pentru persoana ei să nu scadă, scrie Le Monde.

Până la ultima sa suflare, acestă femeie cu viaţă tumultoasă, care locuia într-o vilă somptuoasă din Bel Air, la Los Angeles, ca un fluture de noapte sub luminile Hollywood-ului, a atras asupra sa blitz-urile aparatelor de fotografiat ale presei, mai scrie sursa citată.

Ea s-a născut în Ungaria, la 16 februarie 1917, în plin război, iar după izbucnirea celui de-al doilea război mondial a emigrat în Statele Unite.
Pentru că prin carieră nu a atins celebritatea dorită, actriţa şi-a dat seama rapid că există o altă cale la Hollywood pentru a construi propria legendă, aşa că a făcut din viaţa ei un obiect al celebrităţii.

Deşi talentul ei actoricesc era rareori lăudat de critici, Zsa Zsa Gabor a reuşit să-şi lanseze o carieră de lungă durată la Hollywood. Aceasta a jucat în 41 de filme de-a lungul unei cariere de 44 de ani şi în multe alte seriale realizate în studiourile din Los Angeles.

Zsa Zsa Gabor a stat departe în ultimii ani de lumina reflectoarelor din cauza problemelor grave de sănătate, aceasta a rămas parţial paralizată în urma unui accident de maşină, care a avut loc în 2002 în Beverly Hills. De asemenea, actriţa a supravieţuit în urma a două accidente vasculare cerebrale din 2005 şi 2007.

Alte stiri din Film

Ultima oră