Un star din celebrul filmul Titanic a murit

26 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un star din celebrul filmul Titanic a murit

Actorul american Bill Paxton, celebru pentru rolurile sale din Titanic, Aliens şi Apolo 13, a murit la vârsta de 61 de ani, conform unei declaraţii de presă a familiei, citată de theguardian.com.

Starul a murit în urma complicaţiilor unei operaţii pe cord. "Cu inimile îndurerate, vă anunţăm că Bill Paxton a murit pe fondul complicaţiilor unei operaţii", se arată într-o declaraţie a familiei. Bill Paxton era căsătorit cu Louise Newberry, cu care avea doi copii, James și Lydia.

“Soţ şi tată iubitor, Bill şi-a început cariera la Hollywood, lucrând la filme în departamentul de artă. A avut o carieră strălucită pe parcursul a patru decenii, fiind un actor şi regizor prolific.Toţi cei care l-am cunoscut am simţit pasiunea lui Bill pentru artă, iar căldura şi energia sa inepuizabilă sunt de necontestat”, se mai arată în declaraţie.

Cea mai recentă apariţie a lui Paxton a fost în adaptarea CBS a filmului Training Day. Ultimul său rol este în thrillerul The Circle, unde joacă alături de Emma Watson şi Tom Hanks.

Prima apariţie notabilă a actorului a fost în 1984, în Terminator, după care au urmat rolurile din  Weird Science, Aliens şi Near Dark.  El a fost nominalizat la trei Globuri de Aur pentru cel mai bun actor, pentru rolul din "Big Love" și pentru cel din miniserialul "A Bright Shining Lie".

Actorul a colaborat îndeaproape cu regizorul James Cameron. “Suntem foarte buni prieteni şi îmi este incredibil de loial”, declara Paxton într-un interviu acordat în 1988. “Cred că întotdeauna mi-am imaginat cum să mă cuplez cu un regizor şi să fac o serie de filme cu el. Gândiţi-vă la marile echipe actor/regizor, precum Scorsese şi DeNiro...”, a mai spus el.

În Titanic, Bill Paxton a jucat rolul lui Brock Lovett, un căutător de comori.

 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră