Un contabil, vinovat de gafa uriaşă de la finalul Galei Oscar

28 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un contabil, vinovat de gafa uriaşă de la finalul Galei Oscar

Un contabil a aruncat în aer pregătirile meticuloase făcute de organizatorii Galei Oscar 2017. Din cauza unei încurcături, La La Land a fost anunţat ca fiind câştigător la categoria "Cel mai bun film", pentru ca după câteva minute Oscarul să ajungă la adevăratul câştigător, "Moonlight", relatează Reuters.

Contabilul Brian Cullinan, despre care presa a relatat că dădea mesaje pe Twitter în culise cu puţin timp înainte de gafă, le-a înmânat plicul greşit prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway, a anunţat într-o declaraţie de presă, PricewaterhouseCoopers (PwC), firma care s-a ocupat de eveniment.

Făcând o gafă, care a şocat mulţimea adunată la Dolby Theatre din Hollywood şi telespectatorii din întreaga lume, "Cullinan a înmânat greşit lui Beatty şi Dunaway plicul de rezervă cu "Cea mai bună actriţă într-un rol principal",  în locul plicului ce conţinea numele celui mai bun film", a precizat PwC.

"Odată produsă greşeala, protocoalele pentru corectarea erorii nu au fost urmate destul de repede de Cullinan sau partenerul său", se mai arată în declaraţia PwC. 

Wall Street Journal şi site-ul de celebrizăţi TMZ.com  au relatat că, înainte de încurcătură, Cullinan posta în culise fotografii pe twitter cu actriţa Emma Stone. Fotografia de pe de contul de Twitter al lui Cullinan a fost ştearsă mai târziu, dar ea mai putea fi văzută luni în arhiva browserului. 

Greşeala nu a fost îndreptată până ca actorii şi producătorii "La La Land" să ajungă pe scenă şi să rostească discursurile de acceptare a premiului. A fost lăsat producătorul muzical, Jordan Horowitz, să îndrepte lucrurile. 

"Oameni buni, îmi pare rău. Nu. E o greşeală", a spus Horowitz. "'Moonlight, voi aţi câştigat premiul. Nu e o glumă", a mai spus el

PricewaterhouseCoopers, care supervizează voturile pentru Premiile Academiei Americane de Film de 83 de ani, a avut nevoie de trei ore pentru a confirma că Beatty şi Dunaway au primit plicul cu categoria greşită.

PwC a anunţat că îşi asumă întreaga responsabilitate şi a prezentat scuze actorilor şi echipelor care au realizat "La La Land"şi "Moonlight". "Prezentăm sincer scuze lui Warren Beatty, Faye Dunaway, Jimmy Kimmel,  ABC şi Academiei, niciunul dintre ei neavând vreo vină pentru greşeala de noaptea trecută", se mai arată în declaraţia PwC.

Alte stiri din Film

Ultima oră