Succes românesc la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

18 Feb 2019 | scris de A.V.
Succes românesc la Festivalul Internațional de Film de la Berlin

Pelicula „Monştri”, a lui Marius Olteanu, a primit, sâmbătă seara, Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (Berlinale Tagesspiegel Audience Award), în cadrul secțiunii Forum. 

Filmul a fost inclus în selecţia dedicată proiectelor experimentale, punând accent pe avangardă, eseuri, reportaje politice, peisaje cinematografice încă necunoscute. Este un film care tratează cu delicateţe un moment de cumpănă din relaţia unui cuplu din Bucureşti, interpretat de Judith State şi Cristian Popa.

În toate secţiunile manifestării, nu mai puţin de 20 de producţii, realizate de cineaşti din 25 de ţări, au fost prezentate în premieră mondială.

Este primul lungmetraj al regizorului Marius Olteanu şi spune povestea unei zile, posibil ultima, din viața unui cuplu. Filmul îi urmăreşte de-a lungul a 24 de ore, explorând felul în care o serie de probleme şi întâlniri cu alte persoane îi împinge pe cei doi către finalul relaţiei de cuplu, potrivit www.cineuropa.org.

Olteanu semnează atât regia, cât şi scenariul peliculei, în a cărei distribuţie îi regăsim pe Judith State ("Sieranevada"), Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu ("Inimi Cicatrizate"). 

Juriul internaţional a apreciat şi imaginile 'în acelaşi timp puternice şi delicate' care-l apropie pe spectator de protagonişti. 

“Monştri.” va intra în cinematografe în toamna lui 2019, fiind distribuit de Transilvania Film. Citiți în Ziarul Metropolis, care acordă patru stele peliculei, o cronică a filmului, semnată Ionuț Mareș.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră