Proiecţie NexT Romanian Shorts la ICR

22 Aug 2017 | scris de Alex Revenco
Proiecţie NexT Romanian Shorts la ICR

Scurtmetrajele NexT revin în București cu o proiecție specială NexT Romanian Shorts care va avea loc joi, 24 august, începând cu ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Romândin Aleea Alexandru nr. 38.

NexT Romanian Shorts este o selecție de scurtmetraje românești care își propune să facă cunoștință publicului larg cu noile voci ale cinemaului românesc, cu povești și abordăristilistice cât mai diverse sau chiar inedite.

În cadrul evenimentului, spectatorii vor putea urmări patru dintre scurtmetrajele românești prezentate la ediția din 2017 a Festivalului Internațional de Film NexT, inclusiv câștigătorul trofeului pentru cel mai bun film românesc – Prima noapte, în regia lui Andrei Tănase.

Plecarea, Cătălin Drăghici, 2017, 22'-Un tată tânăr își împarte timpul între îndatoririle profesionale și familie. Ziua aniversării fiului de trei ani și promisiunea făcută acestuia sunt amenințate de fuga contra-cronometru prin aglomerația orașului, pentru munca sa de care depind mai multe persoane.

Ionaș visează că plouă, Dragoș Hanciu, 2017, 28’-Bătrânul Ionaș trăiește într-un sat izolat din Maramureș. El își petrece nopțile de vară păzindu-și singur lanul de porumb de mistreți. Pericolul cel mare este somnul, deoarece Ionaș știe că atunci când doarme nu este conștient de ce se întâmplă în jur. Deși lupta cu somnul și mistreții poate să pară mică, Ionaș duce un război cu timpul pe care nu îl poate învinge, realizând într-un final că este un simplu om.

Pipa, sexul și omleta, Ana Maria Comănescu, 2016, 23'-Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni.

Prima noapte, Andrei Tănase, 2016, 17’- Intriga filmului este scurtă, însă complicațiile ei – multiple. Ziua de naștere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată.

Proiecția scurtmetrajelor va fi prezentată de Oana Ghera, cea care a semnat, alături de Massimiliano Nardulli, selecția din 2017 a Festivalului Internațional de Film NexT. Evenimentul este organizat de Societatea Culturală NexT, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră