Piraţii din Caraibe 5: Hackerii ameninţă cu difuzarea filmului dacă Disney nu va plăti răscumpărarea

16 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Piraţii din Caraibe 5: Hackerii ameninţă cu difuzarea filmului dacă Disney nu va plăti răscumpărarea

Hackerii pretind că au pus mâna pe filmul Piraţii din Caraibe 5 şi îl vor difuza înainte de premiera din 25 mai dacă studiorile Disney, care l-au produs, nu vor plăti o răscumpărare considerabilă, în bitcoin, relatează theguardian.com.

Bob Iger, CEO-studio-urilor, a afirmat într-o întâlnire cu angajaţii ABC că hackerii au filmul şi îl va dizuza în mai multe părţi pe online dacă nu va fi plătită o răscumpărare, conform Hollywood Reporter.

Iger nu a numit filmul, dar a spus că Disney a refuzat să plătească răscumpărarea şi colaborează cu anchetatorii federali. Deadline.com susţine că este vorba despre filmul "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales",ultima producţie a francizei cu Johnny Depp, în rolul principal. Filmul este programat să apară în cinematografe la  25 Mai.

Iger a mai spus că hackerii vor difuza uza mai întâi 5 minute din film, după care vor da drumul la calupuri de câte 20 de minute dacă nu se va plăti răscumpărarea. Hollywood-ul a devenit o ţintă predilectă a infractorilor cibernetici.

Luna trecută un hacker anonim sau un grup a ameninţat că vor difuza online cel de a-l cincilea sezon al filmului Orange is the New Black după ce Netflix a refuzat să plătească răscumpărarea. De asemenea, hackerii au luat în vizor agenţii ale Hollywood-ului precum UTA, ICM şi WME.

În 2014, hackerii au paralizat efectiv Sony Pictures şi i-au cerut anularea difuzării filmului The Interview, o comedie despre un complot privind asasinarea liderului nord-coreean, Kim Jong-un.

Ameninţarea Disney cu extorcarea vine după atacul cibernetic la nivel mondial, care a afectat spitalele britanice şi alte organizaţii, instituţii şi companii, din cel puţin 150 de ţări. 

Alte stiri din Film

Ultima oră