Oscar 2018 - Care este pelicula care a obţinut cele mai multe trofee

05 Mar 2018
Oscar 2018 - Care este pelicula care a obţinut cele mai multe trofee Galerie foto (2)

Academia Americană de Film și-a desemnat laureații celei de-a 90-a ediții a Premiilor Oscar. A fost o ceremonie fără surprize, care a confirmat mai toate predicțiile criticilor.

Marele câștigător a fost "The Shape of Water" ("Forma Apei"), desemnat drept Cel mai bun film. Povestea fantastică de iubire între o femeie și o misteroasa creatură amfibie i-a adus și premiul pentru regie mexicanului Guillermo del Toro. Pe lângă marele premiu, a mai câștigat Oscarul pentru coloana sonoră, scenografie și cel mai bun regizor.

"Dunkirk" s-a aflat pe locul al doilea, cu trei premii tehnice

Cel mai bun actor a fost ales Gary Oldman pentru rolul lui Winston Churchill în filmul "Darkest Hour" ("Ziua Decisivă").

Frances McDormand și Sam Rockwell au câștigat Oscarurile pentru rol principal feminin și rol secundar masculin în pelicula "Three Billboards outside Ebbing, Missouri" ("Trei panouri lângă Ebbing Missouri").

"Coco" este cea mai bună animație, "Icarus", o anchetă despre dopaj în sportul din Rusia, a câștigat Oscarul pentru documentar, iar cel mai bun film străin a fost producția chiliană "A Fantastic Woman" ("O femeie fantastică").

În cadrul ceremoniei Oscarurilor a fost difuzat şi un videoclip care a rememorat un an special, marcat de afacerea Weinstein, mişcarea #MeToo şi mai general de deschiderea Hollywoodului faţă de minorităţi.

Momentul a fost prezentat de Ashley Judd, Salma Hayek şi Annabella Sciorra, trei actriţe care au fost hărţuite sexual şi ameninţate de producătorul Harvey Weinstein, ultima afirmând chiar că a fost violată de acesta.

Videoclipul începe cu o altă actriţă hărţuită de Harvey Weinstein, Mira Sorvino, care a explicat că, din toamnă, odată cu mişcările #MeToo şi Time's Up, "toată lumea are acum o voce pentru a spune ceva care se întâmplă dintotdeauna, nu numai la Hollywood, ci în întreaga societate".

"Schimbările la care asistăm astăzi sunt antrenate de sunetul puternic a unor noi voci, a unor voci diferite, a vocilor noastre", a spus la rândul ei Ashley Judd.

Prezentatorul Jimmy Kimmel a dat tonul pentru omagierea campaniei împotriva hărţuirii sexuale încă din monologul său din deschidere. El i-a ironizat pe bărbaţii puternici care le-au transformat pe femei în obiecte sexuale făcând referire la uriaşa statuetă amplasată pe scenă.

Alte stiri din Film

Ultima oră