O actriţă celebră din Twin Peaks, cândva cea mai frumoasă fată din lume, a murit la 52 de ani

30 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
O actriţă celebră din Twin Peaks, cândva cea mai frumoasă fată din lume, a murit la 52 de ani

Actrița americană Pamela Gidley, cunoscută pentru rolul ei, Teresa Banks, din filmul Twin Peaks - Fire Walk With Me, a murit la vârsta de 52 de ani, relatează BBC.

A murit "pașnic" la casa ei din Seabrook, New Hampshire, pe 16 aprilie, se confirmă într-un necrolog dat publicităţii duminică de familia sa. Cauza morții nu a fost făcută publică.

Gidley, fost model pentru copii, a fost supranumită "cea mai frumoasă fată din lume" de  agenția de moding Wilhelmina în 1985. A trecut la actorie un an mai târziu, apărând alături de Josh Brolin și viitorul colaborator al Twin Peaks, Sherilyn Fenn, din Thrashin.

Într-un omagiu pe Instagram, Brolin a vorbit despre "amintirile uimitoare și nevinovate" cu Gidley. "O femeie aprigă și o persoană cu adevărat amuzantă", a adăugat el.

Născută în Methuen, Massachusetts, Gidley a studiat la studioul Stella Adler de la New York, înainte de a se muta în Los Angeles. Gidley a continuat să apară atât în ​​televiziune, cât și în filme, inclusiv în SF-ul Cherry 2000 și serialul dramatic CBS, Angel Street. Cea mai recentă apariție pe ecran mare a fost în filmul Cake Boy, în 2005.

În Twin Peaks a jucat rolul unei adolescente rebele,Teresa Banks, o prostituată minoră care a fost în cele din urmă ucisă de avocatul corupt Leland Palmer, jucat de Ray Wise.

Trupul său, găsit înfășurat în plastic, cu litera "T" sub unghia degetului inelar, au determinat autorităţile să creadă că asasinarea ei și cea a personajului Laura Palmer, un an mai târziu, erau legate.

Într-un interviu din 2016, Gidley a explicat că Lynch a abordat-o personal pentru rol, în ciuda faptului că ea filma pentru The Crew, în Caraibe, la vremea respectivă. "Mi-a oferit acel rol și astfel s-a creat un conflict de interese", a spus ea.

"David m-a vrut atat de mult pentru personajul său încât a garantat că va plăti toate zborurile şi toate asigurările. Trebuia să fac naveta de la Bahamas până în Seattle, de la Seattle până în Bahamas, aproape la fiecare 10 zile ... Pentru mine era ceva de genul:" Wow, mă vrei așa de mult? Sfinte Cristoase! Nu-mi închipuiam că cineva mă vrea atât de mult", spunea actriţa.

Foto: uk.movies.yahoo.com

Alte stiri din Film

Ultima oră