Filmul lui Mungiu, „Bacalaureat”, intră în cursa pentru Palme D’Or

14 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Filmul lui Mungiu, „Bacalaureat”, intră în cursa pentru Palme D’Or

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu în competiția oficială, la precedentele două, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru După Dealuri.

 

Cristian Mungiu a declarat: „Mă bucură foarte mult selecția în competiția oficială la Cannes și îmi doresc să ofer spectatorilor din România posibilitatea de a vedea filmul pe cât posibil în același timp cu premiera mondială. Nu știm încă data precisă a proiecției noastre la Cannes, însă în România „Bacalaureat” va putea fi văzut începând cu 20 mai în toate orașele din țară în care mai există săli și unde cinematografele doresc să includă filmul în programul lor de proiecții.”

 

Povestea unui doctor dintr-un orășel de provincie

 

Bacalaureat, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi.

 

Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme românești, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Pița. Maria Drăguș, actrița germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

 

Festivalul de film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră