La noapte, Gala premiilor Oscar, transmisă în direct de Digi24

04 Mar 2018 | scris de Alex Revenco
La noapte, Gala premiilor Oscar, transmisă în direct de Digi24

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar poate fi urmărită la Digi24 și Digi Film în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 3.00, ora României.

Într-o ediție specială, de la ora 0.30, Oana Zamfir şi invitaţii ei vor vorbi despre favoriții din acest an, diferite controverse şi multe altele. La 1.30 începe defilarea vedetelor pe covorul roşu, în limba engleză la Digi 24 şi dublată în româna la Digi Film.

Aşteptată de milioane de cinefili din întreaga lume, cea de-a 90-a ediţie a galei de decernare a Premiilor Oscar are loc la Dolby Theatre din Hollywood iar  Jimmy Kimmel va fi gazda ceremoniei. Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Academia Americană de Film, o organizaţie profesională onorifică, alcătuită din peste 8.000 de artişti şi tehnicieni din lumea cinematografiei, potrivit www.oscars.org.

Filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de regizorul britanic Martin McDonagh, este unul dintre favoriţi, potrivit site-ului specializat Goldderby.com. Cu şapte nominalizări, printre care două pentru cel mai bun rol secundar masculin (Sam Rockwell, favorit, şi Woody Harrelson) şi una pentru cel mai bun rol principal feminin (Frances McDormand), filmul prezintă, cu umor negru, furia unei femei în doliu, care se foloseşte de trei panouri publicitare pentru a relansa ancheta asupra morţii fiicei sale.

Filmul concurează cu pelicula fantasy regizată de Guillermo del Toro "The Shape of Water", lider în topul nominalizărilor, cu 13. Del Toro este favorit la premiul Oscar pentru cea mai bună regie, a acestui basm straniu despre o femeie mută îndrăgostită de o creatură acvatică ce este ţinută captivă într-un laborator american.

Christopher Nolan este şi el favorit, pentru regia filmului "Dunkirk", care a obţinut opt nominalizări. Filmul prezintă operaţiunea Dynamo, evacuarea disperată a armatei aliaţilor de pe plaja din Dunkirk, în 1940.

"Darkest Hour", nominalizat şi el la premiul Oscar pentru cel mai bun film, prezintă acelaşi episod din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă văzut din Anglia: bătălia politică dusă de Winston Churchill. În rolul lui Churchill, Gary Oldman  este considerat favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal.

Cele mai importante momente ale galei pot fi urmărite luni, 5 martie, de la ora 21:50 pe Digi Film şi de la 23:30 pe Digi24 .

 

Alte stiri din Film

Ultima oră