La Globurile de Aur, boicot Hollywood asupra Netflix !

06 Ian 2020 | scris de Alex Revenco
La Globurile de Aur, boicot Hollywood asupra Netflix !

Deși Netflix conducea în topul nominalizărilor, (34 !), nu a reuşit să câştige decât două globuri, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Laura Dern, "Marriage Story") şi cel pentru cea mai bună actriţă într-un serial TV dramă (Olivia Colman, "The Crown"). "Marriage Story", de Noah Baumbach, care conducea în topul nominalizărilor, la şase categorii, a primit un singur Glob de Aur, iar "The Irishman", de Martin Scorsese, 5 categorii, nu a câștigat nimic. Nici o altă producţie Netflix, "The Two Popes", de Fernando Meirelles, patru nominalizări, nu a luat nimic, ceea ce demonstrează că Hollywood-ului îi e teamă de Netflix. Globurile de Aur sunt printre cele mai râvnite premii din cinematografia americană şi sunt un indicator major pentru filmele şi actorii care vor obţine ulterior premiile Oscar, pe 10 februarie.

The Irishman e cel mai recent film al lui Martin Scorsese și e una dintre producțiile cu care Netflix a avut un succes enorm. E regizat de o legendă de la Hollywood și are în distribuție alte legende precum Al Pacino și Robert De Niro. Dar, la fel ca în oricare altă industrie, succesul unuia e eșecul celuilalt. Cineva trebuie să tragă un pic pe dreapta atunci când ambele benzi sunt ocupate de bolizi de mare viteză. Popularitatea de care se bucură The Irishman ar putea crește presiunea asupra companiilor de media care distribuie filmele. Iar elementul central îl reprezintă, de fapt, crema premiilor din cinematografie: premiile Oscar.

În acest moment, pentru ca un film să prindă o nominalizare la Oscar trebuie să ruleze cel puțin 90 de zile în cinematrografe, înainte de a apărea oriunde altundeva. Netflix a obținut mai multe derogări de la această regulă cu filmele sale. Pentru că e vorba de Netflix, un gigant. Dar, în curând, această regulă ar putea fi schimbată sau chiar eliminată cu totul.

Potrivit playtech.ro, Netflix estimează că mai bine de 40 de milioane de oameni au văzut The Irishman în primele 28 de zile pe platforma de streaming. 26 de milioane au văzut mai bine de 70% din el. Cifrele, în realitate, ar putea fi, de fapt, mult mai mari. Asta pentru că totul e calculat la numărul de conturi. Or, un cont poate fi folosit simultan de cinci persoane. Plus că pe canapea, în fața Netflix, se pot aduna mai multe persoane.

Iar asta poate însemna un singur lucru: noile producții vor veni mai repede pe platformele de streaming. Dacă vor mai veni și în cinematografe rămâne de văzut în următorii ani. Asta e o veste bună pentru consumatori. Ai acces oricând la orice. Dar pentru cinematografe, cele care au dominat ani la rândul industria de distribuție a filmelor, s-ar putea să însemne sfârșitul. Anul acesta, Netflix a lansat deja The Irishman, Marriage Story și The Two Popes cu câteva luni înainte de premiile Oscar. Le-a plimbat foarte puțin prin cinematografe înainte, doar să bifeze ulterior nominalizările. A reușit să ducă termenul privind exclusivitatea din cinema mult mai jos și ar putea reuși chiar să elimine această regulă. Netflix a reușit deja să-i facă pe mulți să renunțe la abonamentele de cablu TV. De ce n-ar reuși, așadar, să-i facă și să renunțe să plătească bilet la cinema?

Cam astea ar fi motivele boicotului pornit de Hollywood asupra Netflix. Vezi mai jos lista nominalizărilor/ câștigătorilor Golden Globes https://www.goldenglobes.com/winners-nominees/2020/all

 

 

 

              

 

Alte stiri din Film

Ultima oră