Horia Andreescu a dirijat la Ateneu cu o mască Darth Vader pe față și o sabie laser în loc de bagheta

20 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Horia Andreescu a dirijat la Ateneu cu o mască Darth Vader pe față și o sabie laser în loc de bagheta

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, a susţinut, joi şi vineri, pe scena Ateneului Român două concerte simfonice a căror temă a fost muzica din filme.

Cu acest prilej, dirijorul Horia Andreescu a decis să intre în pielea lui Darth Vader şi a dirijat, la un moment dat, din postura acestui personaj, Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu". Momentul a încântat publicul prezent la Ateneul Român şi pe membrii orchestrei, care au publicat imagini cu dirijorul în postură de Darth Vader pe Facebook, atrăgând numeroase comentarii amuzante din partea unor utilizatori ai reţelei de socializare.

"Concert minunat la Ateneul Român astă seară, dedicat exclusiv muzicii de film. Dirijorul, Horia Andreescu, a surprins plăcut publicul când a intrat pe scenă purtând masca lui Darth Vader şi o sabie luminată (la interpretarea unei piese din 'Star Wars') (...)", a scris un spectator pe Facebook, după concertul de joi seară.

Pe de altă parte, în cadrul concertelor simfonice de joi şi vineri, dirijate de Horia Andreescu pe scena Ateneului Român, a mai fost prezentată muzică din filme celebre precum "Vă place Brahms", "Naşul", "Harry Potter", "Piraţii din Caraibe" şi "Lista lui Schindler".

Horia Andreescu este dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu" şi unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori români. 

Alte stiri din Film

Ultima oră