Festivalul Producătorilor de Film Independenți, trei zile, în București

15 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Festivalul Producătorilor de Film Independenți, trei zile, în București

 

Inca de la prima editie din 2006, IPIFF a urmarit promovarea filmului romanesc si a identitatii si personalitatii producatorului de film.

 

IPIFF abordeaza astfel fenomenul cinematografic mutand accentual pe un element mai putin discutat in mod obisnuit, dar absolute esential – productia de film si oamenii angrenati in aceasta meserie. Astfel, la fiecare editie, la majoritatea productiilor prezentate au urcat pe scena si producatorii filmelor, alaturi de regizor si actori.

 

IPIFF a fost organizat la inceput in Constanta, Mamaia, iar apoi in Bucuresti. Incepand cu editia din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Targu Jiu, festivalul si-a propus sa se transforme intr-un eveniment cultural itinerant, sa devina promotorul si sustinatorul productiilor INDIE, a producatorilor de film cu adevarat independenti.

 

Cu aceasta editie aniversara, festivalul revine la Bucuresti si prezinta spectatorilor cele mai importante productii romanesti independente din anul ce tocmai se apropie de final.

 

Pentru Trofeele IPIFF 2015 vor concura urmatoarele filme de lung metraj: Alt Love Building (r. Iulia Rugina), Autoportretul unei fete cuminti (r.Ana Lungu), Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tanase), Bucuresti Non Stop (r. Dan Chisu), Aliyah DaDa (r. Oana Giurgiu), Bucuresti, unde esti?(r. Vlad Petri) si Pasaport de Germania (r. Razvan Georgescu). La aceste filme se adauga si o selectie de scurt metraje Indie, precum si o selectie de filme produse de Scolile de Film.

Alte stiri din Film

Ultima oră