Festivalul Producătorilor de Film Independenti 2017, la final. Premiile IPIFF XII – 2017

29 Aug 2017 | scris de Alex Revenco
Festivalul Producătorilor de Film Independenti 2017, la final. Premiile IPIFF XII – 2017

Între 25 și 28 august s-a desfasurat la Mangalia IPIFF 2017: Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți, organizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România / Asociatia Romana de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA).

Timp de patru zile spectatorii aflati pe litoral au putut vedea cele mai noi productii independente romanesti, spectacole de teatru interactiv pentru copii si spectacole de stand-up comedy. De la aceasta ediție, s-a dorit ca Festivalul să aibă o alură estivală cu filme și evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraș nu există un cinematograf și nici alte spații pentru spectacole în afară de Casa de Cultură. Gala de decernare a premiilor a avut loc pe ieri seară la Casa de Cultura a orasului Mangalia, in prezenta echipei, invitatilor festivalului si a publicului.

Iata premiile celei de-a XII-a editii a IPIFF 2017:

TROFEUL IPIFF 2017 PENTRU CEL MAI BUN SCURT METRAJ INDIE (EX AEQUO): TIMELESS LOVE (Producători: Ruxandra Cernat, Ştefan Marin, Andrada Vaidos) şi STRĂINUL (Producator: Alexandu Ranta)

 TROFEUL IPIFF 2017 PENTRU CEL MAI BUN  FILM DOCUMENTAR INDIE: TRUMP vs. CLINTON (Productie: Chainsaw Films Production Romania 2016, Post-Productie: Chainsaw Europe). (Producatori: John Florescu si Viorel Chesaru).

TROFEUL IPIFF 2017 PENTRU CEL MAI BUN  FILM DE LUNG METRAJ DE FICȚIUNE INDIE si PREMIUL CINELABS ROMANIA: DIMINEAȚA CARE NU SE VA SFÂRȘI (Producator Ciprian Mega si  Scharf Film).

Cele patru trofee IPIFF-2017 (foto), create de Horaţiu Mălăele, au fost înmânate de regizorul Dinu Tănase, Preşedinte UPFAR ARGOA, împreună cu patru membri ai juriului: Doru Niţescu-profesor UNATC, Ovidiu Georgescu-Decanul Facultatii de film al UNATC, Cristian Dumitrescu-jurist RCS-RDS şi Florin Paraschiv-producator.

Alte stiri din Film

Ultima oră