Ethane Hawke, nominalizat de patru ori la Oscar, vine la Bucureşti

01 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ethane Hawke, nominalizat de patru ori la Oscar, vine la Bucureşti

De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, actorul Ethan Hawke este invitatul special al primei ediții American Independent Film Festival, care are loc între 15 și 21 septembrie 2017, la București. 

Actorul va dialoga cu publicul din Capitală, pe 21 septembrie, la Cinema PRO, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You're Dead, în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman. 

Prima ediție American Independent Film Festival include secțiunea Focus Ethan Hawke, conform unui comunicat al organizatorilor. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului — 'Maudie' (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și 'Born to Be Blue' (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker, despre care cei de la We Got This Covered apreciază: 'Ethan Hawke face cel mai bun rol al său de până acum'.

Secțiunea va fi completată de celebrele 'Boyhood', de Richard Linklater — Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau 'Before Midnight', în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat).

American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin ARCUB, şi va avea loc la la Cinema PRO și Cinemateca Eforie din Capitală.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră