Două Lozuri - cel mai mare succes românesc în 2016. Competiția joacă murdar?

10 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Două Lozuri - cel mai mare succes românesc în 2016. Competiția joacă murdar?

Comedia românească “Două Lozuri” a bătut recordul de spectatori și încasări pentru un film românesc în primul weekend, fiind văzut de 27.182 de spectatori și având încasări de 424.926 lei și doborând recordul obținut în urmă cu două săptămâni de un alt film românesc. Asta face ca “Două Lozuri” să devină cel mai de succes film românesc din ultimii ani la lansarea în cinematografe.

Ca-n Caragiale. Curat-murdar!
Fără legătură cu succesul filmului, în noaptea de duminică spre luni, după ce începuseră să apară cifrele neoficiale de box-office, pe pagina de IMDB a filmului “Două Lozuri” s-au acordat 82 de note de 1, scăzând media notelor filmului de la 8.4 la 6.8, în timp ce pe pagina Cinemagia s-au acordat 35 de note de 1, scăzând media de la 8.7 la 5.8.
„Este mai mult decât evident că succesul filmului a deranjat câțiva oameni din industria românească de film, cu atât mai mult cu cât “Două Lozuri” este o producție independentă, realizată fără bani de la stat, cu un buget de numai 30.000 de euro, aproximativ de 20 de ori mai puțin decât bugetul mediu al unui film românesc.”, se arată într-un comunicat.

Comedie
“Două Lozuri”, în regia lui Paul Negoescu, spune povestea comică a trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie care câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp, biletul câștigător nu mai e de găsit, așa că cei trei sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Inspirată de nuvela lui I. L. Caragiale, “Două Loturi”, comedia a fost lansata în cinematografe pe 7 octombrie, îi are în rolurile principale pe Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță și este distribuită în România de RoImage2000.

Alte stiri din Film

Ultima oră