Creatorul desenelor animate Bambi a murit la 106 ani

02 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Creatorul desenelor animate Bambi a murit la 106 ani

Tyrus Wong a emigrat în SUA pe când era copil, împreună cu tatăl său, lăsând acasă mama şi sora pe care nu a mai putut să le revadă niciodată. După ce a studiat arta, el a început să lucreze la Disney, în 1938, desenând sute de desene, cu diverse ipostaze, pentru a crea iluzia mişcării. 

Muzeul familiei Disney afirmă într-o declaraţie oficială că influenţa artistului asupra desenului animat Bamby nu este exagerată .Când studiourile de film au început preproducţia la Bambi, el a mers acasă şi a desenat câteva imagini a unei căprioare în pădure.

"Walt Disney a văzutt că Tyrus a reuşit să creeze o operă de artă rafinată, care nu arăta neapărat ca o pădure, ci o simţeai mai degrabă ca o pădure. Viziunea lui Walt în filmul Bambi şi folosirea stilului lui Tyrus mai influenţează filmele şi astăzi ", se arată în declaraţia muzeului.

Tyrus Wong a lucrat la Disney doar trei ani, după care a plecat la Warner Brothers, unde a creat felicitări pentru Hallmark. După ce s-a pensionat, a început să creeze zmee de bambus, foarte elaborate, primind numeroase premii, iar viaţa sa a devenit subiectul unui film documentar.

Scriind despre moartea lui Wong, directorul documentarului a afirmat că prin moartea artistului, am pierdut un artist extraordinar, o legendă a imaginii de film şi de animaţie, un pionier chinezo-american, o legendă.

"Întotdeauna şi-a înfruntat adversarii cu demnitate, curaj şi artă... Ne-a copleşit cu talentul său, ne-a fermecat cu umorul lui copilăresc şi ne-a copleşit cu simplitatea, generozitatea, capacitatea de adaptare şi inima sa mare", a mai spus el.

Sursa foto: bbc.com

Alte stiri din Film

Ultima oră