Costa Gavras, invitat la „Cannes Classics”

30 Apr 2015
Costa Gavras, invitat la „Cannes Classics”
 Regizorul Costa Gavras (82 de ani) va fi invitatul de onoare la secțiunea 'Cannes Classics' a Festivalului de Film de la Cannes, care celebrează în acest an centenarul nașterii actorului Orson Welles și al actriței Ingrid Bergman, au anunțat într-un comunicat organizatorii, citați de AFP.
Cannes Classics' prezintă filme vechi restaurate și documentare cu privire la filme și personalități din domeniu, constituind o adevărată vizită în istoria cinematografiei și a capodoperelor recunoscute.

De origine greacă și naturalizat în Franța, regizorul Costa Gavras, care a obținut premiul juriului la Cannes în 1969 pentru filmul "Z", premiul pentru cel mai bun regizor în 1975 pentru filmul "Secțiunea specială" și Palme d'Or în 1982 pentru filmul "Dispărutul" va participa la proiecția unei copii restaurate a filmului său "Z", care îi are în distribuție pe Yves Montand și Irene Papas.

Pentru a marca centenarul nașterii lui Orson Welles vor fi prezentate versiuni restaurate ale filmelor "Citizen Kane" și "Doamna din Shanhai", precum și filmul "Al treilea om" de Carol Reed.

De asemenea, vor fi proiectate două documentare despre această figură inconfundabilă a cinematografiei: "Orson Welles, autopsia a unei legende" de Elizabeth Kapnist și "Aceasta este Orson Welles" de Clara și Julia Kuperberg.

Un omagiu va fi adus și actriței Ingrid Bergman, de la a cărei naștere se împlinesc 100 de ani, prin proiecția unui documentar intitulat "Eu sunt Ingrid" de Stig Björkman.

Alte stiri din Film

Ultima oră