Cum i-a dat Batman lui Superman cu o chiuvetă în cap

24 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Cum i-a dat Batman lui Superman cu o chiuvetă în cap

Pentru că întrebarea care se pune e simplă. Chiar așa, cine câștigă? Răspunsul este – investitorii câștigă – vom vedea cât de mult.

Un scenariu ciudat

O mare parte dintre cele două ore și jumătate cinefilul o cheltuiește încercând să îngurgiteze și să digere motivațiile celor două personaje. Chiar așa, cum naiba se face că cei doi good guys își poartă resentimente și ajung la conflict deschis?

batman

Liliacul este, clar, traumatizat de ce a pățit în copilărie, de moartea părinților, îi cam plac băuturile spirtoase și este gelos pe succesul lui Superman. Este același erou întunecat cu care ne-am obișnuit, interpretat...să zicem ok de Ben Affleck.

Pe de altă parte Superman, cu frizura lui aproape perfectă are o problemă de imagine. I se pun în cârcă niște pagube colaterale, cu ocazia salvării unui situații și acest lucru nu dau bine la imagine. Ar cam avea nevoie de PR, dar este prea ziarist pentru a recunoaște.

Totul va culmina cu înfruntarea deschisă între cei doi (relaxați-vă, nu aici este finalul), o cafteală ca în poveștile românești când Făt Frumos îl băga pe Zmeu în pământ până la glezne, apoi până la genunchi, până la brâu...

Sau, să modernizăm, o bătaie ca în curtea școlii. Faza preferată de mine – cea ân care Superman este aproape învins, se află la pământ, iar Batman îi trântește o chiuvetă în cap. Priceless.

Conflictul

Rezumat. Temându-se că acțiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul și formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman și Superman sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

batman v superman 1

Evident că în al treilea colț al ringului, pt ca există și al treilea, evident, se află spiritul malefic. Lex Luthor, interpretat de Jesse Eisenberg (văzut în Now You See Me și chiar nominalizat la Oscar pentru Rețeaua de Socializare, unde îl interpreta pe Mark Zuckerberg). O interpretare interesantă.

Totuși, de ce să vezi filmul?

Dar îndeajuns cu cârcotelile. Sunt și motive, multe și întemeiate de a vedea filmul. Este unul despre care toată lumea va vorbi. Și nu se poate să nu ai o opinie.

Filmările și efectele speciale sunt maxime. Există unghiuri, există fel de fel de trucuri și invenții și, da, văzut în 3D (cu atât mai mult la IMAX), producția este una extrem de interesantă.

superman

Ar mai putea fi distribuția. Filmui îi aduce pe Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Aams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishbourne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner.

Invazia supereroilor

Cel mai bun motiv, însă este acela de a nu pierde trenul. Este clar că filmul este un punct de plecare pentru a vedea în viitor mai multe producții inspirate de personajele DC Comics.

Mânușa aruncată de ceva vreme de cei de la Marvel este acum ridicată. Iar în viitor, ecranele cinematografului nu vor mai fi populate doar de Omul Păianjen, Hulk, Captain America, Hulk, Thor sau Volverine (toți aparținând găștii Marvel) ci și de băieții de la DC Comics. Până acum am avut parte doar de Superman și Batman. Separat. De acum încolo ne vom distra cu Wonder Woman (introdusă chiar în acest film) dar și cu The Flash, Supergirl, Aquaman, Catwoman, Oliver Queen sau Hal Jordan.

 

 

Alte stiri din Film

Ultima oră