Audienţele de la gata decernării Premiilor Oscar de anul acesta, cele mai slabe din istorie

11 Feb 2020
Audienţele de la gata decernării Premiilor Oscar de anul acesta, cele mai slabe din istorie

Ceremonia decernării Premiilor Oscar 2020 a fost urmărită de cel mai mic număr de telespectatori din istoria acestei gale. Anul acesta, doar 23,6 milioane de telespectatori au fost interesaţi de gală.

Scăderea este de 20% faţă de anul trecut, precizează Variety. Mai exact, mai puţin cu 6 milioane!

A doua gală consecutivă fără prezentator principal, şi a treia din istoria premiilor, a înregistrat un rating de 5,3 pe segmentul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani), cu 31% mai scăzut faţă de 2019.

Până acum, gala din 2018 înregistrase cea mai mică audienţă - cu 26,5 milioane de telespectatori.

Gala Oscar 2020 a fost totuşi cel mai urmărit eveniment televizat din acest sezon, cu aproximativ 5 milioane de telespectatori peste Grammy şi cu 5,3 milioane peste Globurile de Aur.

În 2019, gala Oscarurilor, cele mai prestigioase premii cinematografice de la Hollywood, a atras în faţa micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori, după ce înregistrase un minim istoric de 26,5 milioane de telespectatori în anul precedent.

Ediţia din 2020 va rămâne însă în istorie pentru victoria repurtată la categoria "cel mai bun film" de pelicula sud-coreeană "Parasite", primul lungmetraj turnat într-o limbă străină (alta decât engleza) care a câştigat trofeul decernat în cadrul acestei categorii regină a galelor Oscar. 

Însă criticii sunt de părere că gala din 2020, ce a avut o durată de peste trei ore şi jumătate, a fost lentă şi cu sincope şi că nu va rămâne în memoria publicului.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră