Filmul ,,Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, merge la Berlin

18 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Filmul ,,Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, merge la Berlin

Cel mai aşteptat film românesc al anului 2017, ,,Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie) şi va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internaţională.

După ce a câştigat „Ursul de Aur” cu pelicula „Poziţia copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. „Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.

Povestea unui cuplu
Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relației lui Toma cu Ana, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relație. ,,Ana, mon amour" este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar și ceea ce nu a gândit i-au format viața.

Distributie
Rolurile principale sunt interpretate de către Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti. Cunoscută publicului pentru rolurile sale din „Amintiri din epoca de Aur-2“ și din serialele de televiziune ,,Cu un pas inainte" și „O săptămână nebună“, actriţa Diana Cavallioti se află la prima sa colaborare cu regizorul Călin Peter Netzer.

Revelația acestui film este Mircea Postelnicu, care odată cu prestaţia sa din filmul ,,Ana, mon amour“ marchează primul său rol principal într-un lungmetraj, după ce a jucat în piese de teatru precum: ,,Biloxi Blues“ (regia Iarina Demian), ,,One nite stand“ (regia Dan Vasile), ,,Revanşa“ (regia Vlad Cristache) și ,,Cum vă place“ (regia Vlad Cristache).

Alături de ei interpretează îndrăgiții actori precum: Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminița, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.

Filmografie
„Ana, mon amour“ este al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: ,,Maria” (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, ,,Medalia de onoare” (2009), care a câştigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki şi „Poziţia copilului” (2013), filmul românesc care în perioada lansării sale cinematografice a deținut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.

,,Ana, mon amour" este o producție Parada Film în co-producție cu Augenschein Filmproduktion (DE) şi Sophie Dulac Productions (FR).

A129C003 160412 R6KD

Alte stiri din Film

Ultima oră