A murit legendarul Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani

21 Aug 2017
A murit legendarul Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani Galerie foto (2)

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Jerry Lewis, un artist complex, celebru în primul rând pentru comedii, avea 91 de ani. Ultimul său film, "Max Rose", a apărut în 2013. 

"Am avut mare succes fiind complet idiot", si-a rezumat chiar el cariera, într-o declarație mai veche. A ajuns o vedetă de primă mărime a divertismentului din Las Vegas în anii 1950, în tandem cu Dean Martin.

În ultimii ani avusese mai multe probleme de sănătate, inclusiv un atac de cord, dar încă era activ și patrona în fiecare an o gală de strângere de fonduri destinate cercetărilor medicale. Avea diabet, s-a luptat cu un cancer la prostată și a fost operat pe cord. A avut meningită virală, fibroză pulmonară și a făcut la un moment dat depresie din cauza medicamentelor pe care le lua. S-a îngrășat foarte mult, a avut din cauza aceasta probleme la coloană, dar cu toate acestea, era născut pentru showbiz.

A urcat pe scenă pentru a fi actor de la 16 ani, sub numele de Jerry Lewis, pentru a nu fi confundat cu comedianul Joe E. Lewis sau cunoscutul campion de box Joe Louis.

Jerry Lewis s-a născut sub numele Joseph Levitch la 16 martie 1926 în Newark, New Jersey, Statele Unite ale Americii. De-a lungul carierei sale, a făcut și film, și televiziune, a fost și actor, și regizor, scenarist și producător.

Alte stiri din Film

Ultima oră