A murit Kirk Douglas. Hollywood îşi ia adio de la o legendă

06 Feb 2020
A murit Kirk Douglas. Hollywood îşi ia adio de la o legendă

Marele actor Kirk Douglas a încetat din viaţă la 6 februarie 2020, la vârsta de 103 ani, relatează Reuters, citând declaraţia fiului său Michael Douglas făcută revistei People.

''Cu o tristeţe imensă fraţii mei şi cu mine anunţăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi la vârsta de 103 ani'', a afirmat Michael Douglas într-o declaraţie exclusivă pentru publicaţia citată.

''Pentru lume, el a fost o legendă, un actor din epoca de aur a cinematografiei (...) un umanist al cărui angajament faţă de justiţie şi cauzele în care a crezut au creat un standard la care să aspirăm'', a menţionat cunoscutul actor Michael Douglas. 

Hollywood-ul îşi ia la revedere de la Kirk Douglas, unul dintre cei mai mari actori ai Epocii de Aur a filmului, care a murit miercuri, conform Variety.com.

Regizorul Steven Spielberg s-a numărat printre cei care au adus un omagiu vieţii şi carierei lui Kirk Douglas. "Kirk şi-a păstrat carisma de star de cinema chiar până la sfârşitul minunatei sale vieţi şi sunt onorat că am avut şi eu o mică parte de jucat în ultimii 45 de ani din viaţa sa. Îmi vor lipsi bileţelele lui scrise de mână, scrisorile şi sfaturile pe care mi le oferea ca un tată. Înţelepciunea şi curajul său, chiar mai mult decât incredibila lui moştenire artistică, sunt suficiente pentru a mă inspira pentru tot restul vieţii mele", a susţinut Steven Spielberg.

Ron Meyer, vicepreşedintele NBCUniversal, studiourile care au turnat filmul "Spartacus", şi-a luat la revedere de la un prieten pe care-l cunoştea de peste 40 de ani. "Cunosc personal familia Douglas de peste 40 de ani. Kirk a fost un om extraordinar, un soţ şi tată dedicat, un bunic iubitor şi unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor. El va avea mereu un loc special în istoria studioului nostru şi în inimile noastre, ale tuturor celor de la Universal".

Danny DeVito şi l-a reamintit pe Kirk Douglas aşa cum l-a cunoscut pe platourile de filmare ale producţiei "Scalawag", un film de aventuri cu piraţi din 1973, regizat de Kirk Douglas care interpretează şi rolul principal, cel al unui căpitan de vas cu un picior de lemn. "Kirk Douglas. Un Scalawag inspiraţional. 103 ani în această lume... Vârstă care sună al naibii de bine! A fost extraordinar să te cunosc".

Jason Alexander a susţinut că Douglas "devenea din ce în ce mai bun cu fiecare zi care trecea".

"Cu inima frântă. Kirk Douglas mi-a fost prieten şi este o legendă absolută, atât ca actor cât şi ca om. Devenea mai bun cu fiecare zi care trecea. Sunt foarte onorat că l-am cunoscut. Dragostea mea se îndreaptă spre familia lui. Avem nevoie de un adevărat Spartacus", a fost mesajul lui Jason Alexander.

Bruce Campbell a declarat despre moartea lui Kirk Douglas că "una dintre coloanele pe care s-a ridicat Hollywood-ul s-a prăbuşit".

Mitzi Gaynor, una dintre actriţele care au jucat împreună cu Kirk Douglas, i-a mulţumit lui Kirk pentru "că ai împărtăşit talentul tău imens cu noi toţi".

"Bravo Kirk Douglas pentru o viaţă incredibilă. Îţi mulţumesc că ai împărtăşit talentul tău imens cu noi toţi. Filmul pe care l-am făcut împreună va rămâne mereu în inima mea. Toată dragostea mea pentru Anne & şi frumoasa ta familie".

William Shatner a transmis condoleanţe familiei Douglas şi un ultim omagiu pentru cel care a fost un actor de legendă.

Tony Bennett a transmis şi el câteva cuvinte pentru bunul său prieten, Kirk. "Kirk Douglas a fost un prieten drag, un actor talentat şi un filantrop dedicat. A fost unic şi-i vom simţi cu toţii lipsa".

Mark Hamill a amintit că Douglas şi-a pus cariera în pericol, sfidând întregul Hollywood când a luat decizia de a-l angaja pe scenaristul Dalton Trumbo, al cărui nume era pus pe lista neagră al celor cu simpatii comuniste, pentru a scrie scenariul la "Spartacus".

Academia americană de Film a publicat un citat în care Kirk Douglas îşi rememorează copilăria. "Mi-am dorit să fiu actor încă de când eram un puşti de clasa a 2-a. Am pus în scenă o piesă, iar mama mi-a făcut un şorţ negru şi am interpretat rolul unui cizmar. După această interpretare, tata mi-a oferit primul meu Oscar: un cornet de îngheţată".

 

Alte stiri din Film

Ultima oră