Vesti bune! În curând vei putea să folosești abonamentul online pentru filme și în străinătate

05 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Vesti bune! În curând vei putea să folosești abonamentul online pentru filme și în străinătate

La 29 noiembrie, comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European a susținut o propunere prin care consumatorul are dreptul să își folosească abonamentul online pentru filme sau alt tip de conținut digital și în timpul șederii temporare într-o altă țară UE.

Mulți oameni plătesc servicii online precum Netflix sau Viasat’s Viaplay pentru a accesa conținut protejat de drepturile de autor: filme, muzică, programe sportive, jocuri, cărți în format electronic.

Parlamentul consideră că aceștia au tot dreptul să își poată folosi abonamentul și sa acceze conținutul pentru care plătesc nu doar de acasă, dar și atunci când sunt în afara țării, de exemplu în vacanță sau într-o călătorie de afaceri.

Cu toate acestea, acest lucru nu este de multe ori posibil, întrucât conținutul este, de obicei, licențiat pentru utilizare doar într-un anumit teritoriu.

Comisia pentru afaceri juridice a votat în favoarea unui proiect de regulament care să permită oamenilor să folosească abonamentele online și atunci când se află într-o altă țară UE.

Eurodeputatul francez Jean-Marie Cavada, membru ALDE, este responsabil de acest proiect. „Este un fel de excepție care să permită portabilitatea transfrontalieră pe parcursul unei perioade scurte de timp, cu condiția ca aceasta să se aplice pentru o ședere temporară și să se poată proba că utilizatorul a plătit, într-adevăr, un abonament în țara de reședintă”, a subliniat eurodeputatul francez Jean-Marie Cavada.

Deputații vor începe acum negocierile cu guvernele naționale cu privire la textul final al regulamentului.

Alte stiri din Film

Ultima oră