Fiul celebrului Celibidache debutează ca regizor

01 Dec 2016 | scris de Alex Revenco
Fiul celebrului Celibidache debutează ca regizor

Filmul său de debut se numește „Octav” și este o dramă ce explorează teme universale, precum timpul, nostalgia şi dragostea.

Serge Ioan Celibidache a absolvit Universitatea de Teatru şi Artă Dramatică din Indiana (Bloomington) şi a făcut master în film la Şcoala Internaţională de Film din Londra. A scris mai multe scenarii şi a regizat documentarul „Grădina lui Celibidache”, un portret de suflet al maestrului Sergiu Celibidache.

Filmul este o coproducţie între România şi Marea Britanie, cu un buget de 1,4 milioane de euro şi este produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi Celebfilms UK., cu sprijin CNC. În rolul principal joacă Marcel Iureș, în distribuție regăsindu-se și Victor Rebengiuc, dar și actori precum: Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Mihai Dinvale și Maria Obretin.

„Octav este, de departe, cel mai frumos rol pe care l-am primit până acum. M-a cucerit de la prima citire. Acest rol este o provocare actoricească pentru mine, deoarece presupune să interpretez personajul unui copil din perspectiva unui adult”, a spus Marcel Iureș.

Filmările pentru „Octav” s-au desfășurat în perioada 21 martie - 27 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel, în judeţul Argeş, dar şi în studiourile din Buftea (Ilfov). „Octav” va apărea pe ecrane, cel mai probabil, in toamna lui 2017.

Alte stiri din Film

Ultima oră