Zelensky cere liderilor NATO „ajutor militar fără restricții” și acuză Moscova că recurge la „bombe cu fosfor”

24 Mar 2022
Zelensky cere liderilor NATO „ajutor militar fără restricții” și  acuză Moscova că recurge la „bombe cu fosfor”

Într-un mesaj video postat pe contul său Telegram, în atenția șefilor de stat și de guvern NATO reuniți pentru un summit excepțional la Bruxelles, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut NATO „ajutor militar fără restricții” și a acuzat Moscova că recurge la „bombe cu fosfor” în Ucraina, scrie AFP citata de BFMTV


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut joi NATO să ofere „ajutor militar fără restricții” țării sale, astfel încât să poată face față armata rusă cu care se confruntă Kievul în prezent „în condiții inegale”.

„Pentru a salva oamenii și orașele noastre, Ucraina are nevoie de asistență militară fără restricții. Așa cum Rusia își folosește, fără restricții, tot arsenalul împotriva noastră”, a declarat Volodymyr Zelensky într-un mesaj video publicat pe contul său Telegram, în atenția șefilor de stat și de guvern ai Alianței Atlantice, reuniți la un summit extraordinar de la Bruxelles. 

„Azi dimineață (...) au fost bombe rusești cu fosfor. Adulți au fost uciși și copii au fost uciși din nou”, a spus Volodimir Zelensky în mesaj .

Miercuri, primarul din Irpin, o comună de la periferia Kievului, a transmis imagini care arată ceea ce el a descris drept un bombardament cu fosfor în orașul său.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră