Zeci de mii de români din Florida dau piept cu uraganul Irma (VIDEO)

10 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Zeci de mii de români din Florida dau piept cu uraganul Irma (VIDEO)

Autorităţile americane din Florida şi Georgia au emis, sâmbătă, ordine de evacuare pentru 6,5 milioane de locuitori, în cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria SUA, din cauza uraganului Irma, cel mai mare din istorie. În Florida locuiesc şi 35.000 de români.

Duminică, în jurul orei 00.00 (06.00 ora României), ochiul uraganului Irma ar urma să se afle în mijlocul strâmtorii Florida şi ar putea lovi coastele Floridei în jurul orei 06.00 (12.00 ora României). Uraganul Irma a fost avansat din nou la categoria 4 în timp ce se apropie de Florida Keys, transmite Centrulul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA., relatează Mediafax şi Agerpres.

După ce a provocat numeroase distrugeri în centrul și estul Cubei, uraganul Irma, la acel moment de categoria 3, a început sâmbătă seară să se îndrepte spre Florida însă intensitatea sa a crescut.

 

 

Unii experți au declarat că peste 1 milion de locuitori din Florida ar putea rămâne fără electricitate pe parcursul trecerii uraganului prin acest stat.

Una dintre cele mai devastatoare furtuni apărute în Oceanul Atlantic în ultimul secol, Irma va genera cel mai probabil pagube materiale majore, din cauza vânturilor sale puternice și a inundațiilor care vor lovi Florida, al patrulea cel mai populat stat american.

Deşi Miami nu se află în calea uraganului, metropola se va confruntă cu vânt sălbatic şi valuri gigantice. În oraşele Miami Beach şi Broward, au fost impus restricţii de circulaţie începând de vineri seara.

 

 

Adăposturile din Miami sunt arhipline. Compania de electricitate din Florida estimează că remedierea avariilor pe care le va produce uraganul va dura săptămâni.

Deplasându-se de la est spre vest, uraganul Irma a devastat micile insule din Marea Caraibilor, inclusiv Barbuda, Saint-Martin și Insulele Virgine Americane și Britanice, distrugând locuințe, spitale și smulgând din rădăcini numeroși copaci. Uraganul a făcut 22 de victime în această regiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră